Pod motom "Bolje obrazovanje, bolja BiH" ovogodišnji, 20. jubilarni izbor Miss Federacije BiH  održan je sinoć u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.
Za Miss Federacije BiH, a samim tim i plasman u finalni Izbor Miss BiH, natjecalo se 30 djevojaka, među kojima su bile i dvije djevojke iz Kreševa: Gabrijela Slomljen i Ana Kožul.


Žiri, na čijem je čelu bio Robert Jovanović, odlučio je da Miss Federacije BiH za 2015. bude Nermana Malikić iz Tuzle, a gledatelji su telefonskim glasovanjem za miss televotinga izabrali Gabrijelu Slomljen. Ana Kožul je također izabrana među 15 najljepših, pa će se obje natjecati za Miss BiH.
Gabrijela Slomljen je u siječnju ove godine u Night clubu „Tron“ u Travniku izabrana za miss Srednjobosanske županije, a Ana Kožul bila je prva pratilja.
Među 15 najljepših, uz Gabrijelu i Anu, te Nerminu Malikić, izabrane su još i Nikolina Berjan iz Sarajeva, Emina Handukić iz Bihaća, Ena Dedić iz Tuzle, Kristina Sušac iz Čapljine, Anisa Banda iz Sarajeva, Lejla Hodžić iz Srebrenika, Ana Marija Tomić iz Čapljine, Lejla Halilčević iz Lukavca, Nadina Đogić iz Gračanice, Lejla Bektić iz Tuzle, Dajana Martić iz Čapljine i Amanda Vrdoljak iz Orašja.



Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17