U Hrvatskoj su jučer održani parlamentarni izbori. 

Neslužbeni rezultati DIP-a nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, prema medijskim izračunima, pokazuju da HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim izborima i osvaja 61 mandat, a Rijeke pravde okupljene oko SDP-a dobivaju 42 mandata.

Domovinski pokret je treći s osvojenih 14 mandata, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata. Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika. 

Birače iz Bosne i Hercegovine najviše zanima jedanaesta izborna jedinica iz koje u Sabor dolaze tri zastupnika.

Nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, u Sabor Republike Hrvatske po drugi put ulazi Radoje Vidović s osvojenih 3499 glasova. Osim njega, u Sabor će i nositelj liste HDZ-a Zvonko Milas kao i Dario Pušić, također s liste Hrvatske demokratske zajednice.

''Hvala svima koji su nas podržali i ovo nas obvezuje da još više radimo. Republika Hrvatska je najveći prijatelj Bosne i Hercegovine na Europskom putu, stoga imamo dužnost da s Vladom Republike Hrvatske nastavimo s ciljem da Bosnu i Hercegovinu što brže i kvalitetnije integriramo u Europsku uniju, na dobrobit svih njenih stanovnika'', rekao je Vidović.

 

radoje-saborrh.jpg

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije
Prva sveta pričest u Kreševu
14.05.2024 11:39

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17