Općina Kreševo nedavno je raspisala natječaj za stipendiranje studenata na koji se javilo 14 kandidata. Budući da su svi ispunjavali uvjete, danas su potpisali ugovore o stipendiranju.

S područja općine Kreševo trenutno studira između 70 i 80 osoba, a točan podatak je nemoguće doznati, budući da mnogi studiraju u susjednoj Hrvatskoj. Neki su već osigurali stipendije na druge načine, a 14 ih se javilo na općinski natječaj.

Prije potpisivanja ugovora obratili su im se općinski načelnik Radoje Vidović i zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća Nikica Tomić, poželivši im uspjeh u studiranju i, nakon toga, traženju zaposlenja. Vidović je, uz ostalo, kazao kako se trenutno na evidenciji kreševske podružnice Zavoda za zapošljavanje nalazi oko 30 visokoobrazovanih osoba, ali da Općina stalno poduzima napore kako bi im se osiguralo zaposlenje. Jedan od načina je i mogućnost da oni koji diplomiraju kao volonteri odrade godinu dana u Općini, nakon čega imaju mnogo veće šanse za zasnivanje radnog odnosa.

I studenti su imali mnogo pitanja i sugestija, a jedan od zanimljivijih zaključaka je to da se svake godine, negdje pri kalendarskom kraju, organizira druženje svih studenata s područja općine. Stipendija inače iznosi 1.000 KM, a novac će, s obzirom na to da se bliži početak nove akademske godine, biti uplaćen odmah.
Kvizaška scena
Reprezentacija u Kiseljaku
23.07.2021 05:46
Općinske sportske igre
Poznat raspored tenisa
16.07.2021 05:41

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17