Dva posljednja događaja predviđena programom obilježavanja Dana općine ponudila su glazbene sadržaje.

Najprije je na Trgu fra Grge Martića u petak u podne priređeno druženje s kreševskim tamburašima, pojačanim i jednim harmonikašem. Zapjevalo se, popilo se, i kolo se zaigralo na trgu. Druženje je potrajalo prilično vremena, a okupilo se neuobičajeno mnogo željnih žive tamburaške glazbe.

U večernjim satima je u župnoj crkvi priređen koncert za ljubitelje ozbiljne glazbe pod nazivom „Kreševu s ljubavlju“. Na klaviru i orguljama nastupili su Bartolomej Stanković i Ivan Buljan, gitaru su svirale mlade kreševske glazbene nade Filip Marić i Nikola Tadić, a klavir Ruža Čalaga, a nastupio je i „Napretkov“ mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Marije Pervan.

Posebnu pozornost izazvao je nastup Bartolomeja Stankovića, koji je u jednom od svojih obraćanja naglasio kako jednim dijelom korijene vuče iz Kreševa. Stanković je rođen 1988. godine u Zenici, a diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. em. Pavice Gvozdić. Završio je pijano master studije na pijanističkoj akademiji Steinway Soceity del Garda u Veroni u klasi prof. Frederica Gianella. Nastupao je širom BiH, Hrvatske, Slovenije i Italije, kao solist i u raznim kamernim sastavima, a osvojio je i niz nagrada.

Kvizaška scena
Reprezentacija u Kiseljaku
23.07.2021 05:46
Općinske sportske igre
Poznat raspored tenisa
16.07.2021 05:41

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17