BasejumpU 4 dana na 2. Outdoor foto&film festivalu 3fok Kreševo prikazano je 19 filmova, više od 150 fotografija, održane su promocije knjiga, radionice. Jedina prijetnja organizaciji bila je kiša. Samo par sati prije otvorenja nakon više dana padanja ugledalo se plavo nebo, pa su projekcije održane na otvorenom kako je to prvobitno i planirano.


Bez crvenog tepiha, ali sa crvenim stolicama na trgu fra Grge Martića u Kreševu riječima načelnika općine Kreševo g. Radoje Vidovića otvoren je ovogodišnji festival.
U prvoj večeri posjetitelji su uz izložbu mogli pogledati šest natjecateljskih filmova, jedan promotivni i dva revijalna filma Dinne Kasala.
Drugi dan festivala ponovno je otvoren izložbom fotografija u Napretkovom domu u Kreševu. Svi prikazani filmovi ove večeri snimani su na području kojim prolazi planinarski put Via Dinarica odnosno na planinama Dinarskog luka. Nakon prezentacije samog projekta Via dinarica i njihovog promotivnog filma prikazan je i revijalni film Borisa Šepara Kameno srce.
Prije početka natjecateljskog dijela večeri minutom šutnje odana je počast Krešimiru Milasu jednom od autora fotografija i filma na ovogodišnjem 3foku koji je nesretnim slučajem samo par dana ranije stradao na Khan Tengriju.
U nastavku večeri prikazano je još devet filmova, čime je završeno prikazivanje natjecateljskih filmova.
Organizatori su se potrudili da festival bude obogaćen i drugim aktivnostima pa je u subotu na planinarskom domu dr. Augustin Tvrtković na Lopati u suradnji sa udruženjem TerraDinarica partnerom festivala organiziran okrugli stol na temu Via Dinarica.
Pred večer učesnici su se vratili u Kreševo kako bi u Napretkovom domu prisustvovali slikovitoj promociji knjige K2 - Trijumf i tragedija Stipe Božića, a nakon toga i Pokopani na nebu Petera Zuckermana i Amande Padoan.
Najuzbudljiviji dio festivala svakako je proglašenje pobjedinka, svi su očekivali tko će sa sobom ponijeti statu 3foka.
Tim Clancy predsjednik žirija objelodanio je rezultate pa je za najbolji film nagradu dobio Stipe Božić sa filmom Base jump. Nešto manje osvojio je film Dinne Kasala Ljuta sam, a treći po broju glasova bio je film Zehrudina Isakovića iz serijala Vrhovi Balkana - Prenj.
Nagrade za najbolje fotografije po kategorijama pogledajte na www.3fok.ba

Kvizaška scena
Reprezentacija u Kiseljaku
23.07.2021 05:46
Općinske sportske igre
Poznat raspored tenisa
16.07.2021 05:41

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17