svecana sjednica

Povodom 15. kolovoza – Dana općine Kreševo, Svečana sjednica Općinskog vijeća (OV) otpočela je intoniranjem himni BiH i „Lijepa naša“ te pozdravnim riječima i čestitkama zamjenika predsjedatelja OV, Nikice Tomića. Zamjenik predsjedatelja je podsjetio da je OV utemeljeno u studenom prošle godine, da je do sada održalo 7 sjednica i da je donosilo odluke i zaključke na dobrobit svih stanovnika općine Kreševo.    

U svom obraćanju nazočnima, Općinski načelnik Zdravko Miličević, između ostalog, rekao je: "Visoka nezaposlenost i siromaštvo, neizvjesna budućnost i odlazak mladih u druge gradove i zemlje, to je naš najveći problem, koji moramo što hitnije rješavati. Usprkos svemu, kao odgovorni i savjesni građani, moramo se izdići iznad svega i zajednički rješavati probleme na našoj općini, a njih ima dosta…U tom svjetlu, trebamo se više međusobno poštovati i pomagati, te graditi zajedništvo na dobrobit naše zajednice. Uvjeren sam da to možemo postići jer imamo znanja, iskustva i mudrosti. Siguran sam da ćemo sve ove vrijednosti iskoristiti u budućem radu i učiniti za našu zajednicu puno više nego do sada."

Savjetnik Općinskog načelnika Zdravko Marijanović naveo je projekte koji su kandidirani kod nekih međunarodnih fondova, agencija i institucija vlasti. Tako se od Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) očekuje financijska potpora za četiri projekta, a od  Federalnog ministarstva okoliša i turizma za jedan projekt. Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija i Kantonu Središnja Bosna dostavljene su po tri aplikacije za projekte. Općina je kandidirala i jedan projekt za sredstva Europske unije. Radi ublažavanja problema nezaposlenosti mladih, istaknuto je da su zaposlena 22 volontera, formiran je „Centar za razvoj općine“ i dodijeljeno je 30 stipendija.       

U ime gostiju i u svoje osobno, nazočnima se obratio i čestitao Dan općine predsjedatelj OV Fojnica, dr. Bogomir Barbić.

Općinsko vijeće dodijelilo je Zahvalnice zaslužnim poduzećima, društvima i pojedincima. To su: poduzeće „Talk“  - za doprinos razvoju gospodarstva, kreševska podružnica HKD „Napredak“ – za očuvanje i promicanje hrvatske kulturne baštine, dr. Darja Krešić iz Rijeke – za doprinos očuvanju zdravlja i života ljudi u Domovinskom ratu, Vlatko Buzuk i Zdravko Franjčević – za vrsne sportske rezultate i razvoj sporta na općini i šire. U ime svih dobitnika Zahvalnica, skupu se obratio Zdravko Franjčević i zahvalio na iskazanoj časti.       

 Glazbeni dio programa Svečane sjednice obogatili su svojim nastupom Napretkov mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Marije Pervan (izveli su „Lijepa naša“, „Oda radosti“ i „Moja misli“), mladi gitarist Vedran Uščuplić (predstavio se skladbom „Farucca“) i Napretkov trio, u sastavu Marija Pervan, Ivan Buljan i Mladen Tomić (izveli su poznate hitove „Bacila je sve niz rijeku“ i „O jednoj mladosti“).nikica tomic i zdravko milicevicMješoviti pjevački zbor HKD Napredak Kreševo

Kvizaška scena
Reprezentacija u Kiseljaku
23.07.2021 05:46
Općinske sportske igre
Poznat raspored tenisa
16.07.2021 05:41

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17