sport

U Kreševu će se od 2. do 22. srpnja 2013. godine održati V. Općinske sportske igre. Sportski savez općine Kreševo i Udruga mladih ove godine organiziraju Općinske igre u suradnji s Općinom Kreševo, Srednjom školom Kreševo, OŠ "Dr. Boris Ćorić" , Lovačkim društvom "Tetrijeb", Šahovskim klubom Kreševo, Brdsko-biciklističkim klubom Kreševo i caffe "Lionom".  

Pravo sudjelovanja na igrama imaju svi stanovnici općine Kreševo koji su navršili 16 godina i koji imaju ili su imali prijavljeno prebivalište na području općine.
Svaki dio grada, svako selo, zaselak ili mjesna zajednica može formirati jednu ili više ekipa u pojedinim ekipnim sportovima, ako ima dovoljno igrača.
Ekipa malog nogometa broji 6 igrača (5+1), odbojke 6 igrača, streetballa 3 igrača i za potezanje konopca 6 igrača. Ekipa je obvezna prijaviti i najmanje 2 rezervna  igrača za sport u kojem se natječe.

U konkurenciji pojedinačnih sportova, sportaši se mogu natjecati u tenisu, šahu, gađanju glinenih golubova, kuglanju, skoku u dalj, bacanju kugle, utrci na 100 metara, stolnom tenisu i biciklističkoj utrci.

Ukoliko određeni dio grada, selo, zaselak ili mjesna zajednica nema dovoljan broj igrača, isti se mogu udružiti (i prijaviti) s jednom ili više ekipa sela, zaselaka ili mjesnih zajednica koje spadaju u istu teritorijalnu jedinicu.

U prvoj teritorijalnoj jedinici su: "Gornje čelo", "Donje čelo", Zgrade i Brce; u drugoj:  Kojsina, Vranci, Bjelovići, Lipa i Kotarac; u trećoj: Polje, Resnik, Mratinići, Meljine i Pirin; u četvrtoj: Troska, Stojčići i Kreševski Kamenik; u petoj: Alagići i Komari; u šestoj: Tomići, Rakova Noga, Crnići, Ratkovići, Crnićki Kamenik i Deževice; u sedmoj: Volujak, Zvizd, Bukva, Ivica i Drežnice.

Mjesta održavanja igara su: Bostan, teniski centar "Ober", caffe kuglana "Lion",  Osnovna škola i Gajice.

Općinske sportske financiraju se iz Općinskog proračuna te sredstvima sponzora i donatora.

Igre će biti zatvorene svečanom dodjelom diploma i pehara te vatrometom.

Prijave ekipa traju do 27. lipnja 2013. godine.

Informacije o Općinskim igrama date su u Pravilniku igara, koji je postavljen na javnim mjestima.

Kontakt telefoni:
063/339-422 Davor Kožul i 063/809-581 Ranko Miličević.                 

Kvizaška scena
Reprezentacija u Kiseljaku
23.07.2021 05:46
Općinske sportske igre
Poznat raspored tenisa
16.07.2021 05:41

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17