P1110216

Poduzeće „Metalos“ d.o.o. iz Kreševa ovih je dana uselilo u nove prostorije. U obnovu upravne zgrade, restorana radničke ishrane, linije za farbanje proizvoda i asfaltiranje pogona za montažne poslove, „Metalos“ je do sada investirao oko 200 000 KM.  Nove prostorije omogućit će objedinjavanje proizvodnog procesa na jednom mjestu, ali i bolje uvjete rada za 40 djelatnika, koliko ih je trenutačno uposleno u ovom poduzeću.

Uposlenih bi uskoro moglo biti i više, ukoliko se ostvare razvojni planovi o pokretanju kovanja otkivaka za rudnike, željeznice i metalnu industriju. U tijeku su pregovori s potencijalnim investitorima, pa se nadati kako će se postići zadovoljavajući dogovor.

„Metalos“ je prepoznao potrebu za kvalitetnijom praktičnom nastavom učenika koji se školuju za zvanja CNC operatera, bravara, kovača, varioca i ostalih srodnih metalskih zanimanja i spreman je investirati u radionice sa strojevima za praktični rad, od čega bi koristi, uz škole, imala i ostala poduzeća koja se bave sličnim djelatnostima, a ponajviše učenici koji bi s kvalitetnom praktičnom nastavom bili u prednosti na tržištu rada u odnosu na druge.

Ideja i razvojnih planova ne nedostaje u ovom poduzeću čiji se panelni ogradni sistemi, kovane ograde, građevinska kolica i alati za poljoprivredu, osim na domaćem, prodaju i na tržištu Hrvatske, Slovenije, Austrije, Norveške i Njemačke.

P1110237P1110224

Kvizaška scena
Reprezentacija u Kiseljaku
23.07.2021 05:46
Općinske sportske igre
Poznat raspored tenisa
16.07.2021 05:41

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17