Unutrašnjost crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu je u zadnjoj godini prošla kroz opsežnu rekonstrukciju, čime se nastoji osigurati dugotrajan i kvalitetan prostor za molitvu i okupljanje vjernika.
Radovi su stigli do završne faze.

Potpuno su obnovljeni zidovi i u okviru ovih radova postavljeno je podno grijanje, koje će u zimskim mjesecima osigurati ugodnu temperaturu, a rekonstruiran je i pod u koji su ugrađene kamene ploče. Nabavljena je i postavljena nova peć za grijanje. Također, zamjenjen je i oltar, a klupe su osvježene i zaštićene.

Nove orgulje su nedavno kupljene. Trenutno se sastavljaju i uskoro će oplemeniti crkvu svojom glazbom.

Posebno se ističe rad na izradi mozaika iza oltara, čiji je autor majstor Mladen Ivešić. On trenutno stvara impresivni prikaz ''Emausa, prepoznaše Ga po lomljenju kruha'', u koji će biti ugrađeno čak 300 000 kamenčića.

Cijeli proces rekonstrukcije je izuzetno financijski zahtjevan, a do sada je uloženo mnogo truda i sredstava. Međutim, još uvijek je potrebno prikupiti dodatna sredstva kako bi se svi radovi mogli dovršiti na najvišoj razini. U tom smislu, svaki doprinos je dobrodošao, bilo kroz financijske donacije ili kroz pomoć u materijalu i radu.

Župljani i svi ljudi dobre volje pozivaju se da podrže ovaj veliki projekt, kako bi crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije zasjala u svom punom sjaju.

 

020456b5-dd82-4757-9b48-c914bc9f3397.jpg

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17