1720525658437_1.jpg

 

Danas su općinu Kreševo posjetili predstavnici Županijske Direkcije za ceste, predvođeni direktorom Elvirom Japaurom. Delegaciju je srdačno dočekao načelnik općine Kreševo, Renato Pejak. Ova službena posjeta imala je za cilj pregled trenutnih radova na regionalnoj cesti te dogovor o daljnjoj rekonstrukciji ključnih prometnica.

Tijekom posjete, posebna pažnja posvećena je nastavku rekonstrukcije regionalne ceste na dionici Volujak - Han Ivica. Županijska Direkcija za ceste planira uložiti značajna sredstva u obnovu dionice od groblja u Volujaku do početka uspona na Han Ivicu. Radi se o dionici dugoj preko 300 metara koja će, nakon rekonstrukcije, dobiti dvoslojni asfalt, nove kanale, utvrđene bankine, ivičnjake i neophodnu drenažu.

"Ova investicija će značajno poboljšati sigurnost i kvalitetu prometovanja na ovom dijelu ceste," izjavio je direktor Japaur. "Naš cilj je osigurati moderne i sigurne prometnice koje će biti u skladu s najvišim standardima."

Načelnik Pejak također je istaknuo važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu: "Ovo je stanovnicima, gospodarstvenicima, te njihovim dobavljačima ključna prometnica jer našu općinu povezuje s autoputom. Rekonstrukcija će svakako unaprijediti infrastrukturu ali i poboljšati kvalitetu prometovanja naših sugrađana i svih koji sudjeluju u našem gospodarstvu."

U narednim danima planirano je raspisivanje Javne nabave za izvođenje radova, nakon čega će se, po provedenom postupku, pristupiti samim radovima. Očekuje se da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku, uz minimalne smetnje za lokalno stanovništvo i promet.

Općina Kreševo i Županijska Direkcija za ceste nastavljaju suradnju s ciljem modernizacije i poboljšanja cestovne infrastrukture, što će doprinijeti daljnjem razvoju ovog kraja.

 

1720525658411_1.jpg

 

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17