Dragi naši sugrađani,

Pozivamo vas da nam se pridružite u utorak/srijedu i zajedno s nama slušate svjedočanstva štićenika Zajednice Cenacolo. Naime, Zajednicu Cenacolo osnovala je Majka Elvira 1983. godine u Italiji, kako bi pomogla nesretnima koji su zbog brzog tempa života i naglašenog materijalizma postali žrtve raznih ovisnosti. Danas u svijetu postoji 65 takvih kuća.

Droga, alkohol, kocka, društvene mreže, samo su neki od poroka koji muče današnju mladež. Zajednica Cenacolo u Međugorju postala je dom mnogima koji se žele vratiti na pravi put i spoznati vrijednosti života. Svakodnevnim fizičkim radom štićenici kreativno ispunjavaju svoje vrijeme. Molitva im pomaže da pronađu sebe i zaliječe loše navike. Izolacija od vanjskog svijeta, bez televizije, mobitela, isprva se čini kao težak korak za svaku osobu pri dolasku. Na taj način sve nebitne stvari gube na značaju, a rad, vjera i molitva ostaju da vode sva srca na pravi put, kako bi sutra izašli s osmijehom na licu i bili ono što doista jesu.

- Naši učenici viših razreda osnovne škole i učenici srednje škole imat će priliku slušati 4 svjedočanstva bivših ovisnika, te jedno svjedočanstvo roditelja ovisnika i kako to izgleda iz prespektive roditelja, kako se ovisnost odražava na same ovisnike, njegove roditelje i cjelokupnu zajednicu.

- Smatramo da ćemo na ovaj način pomoći adolescentima da shvate koliko je opasno poigravati se različitim štetnim supstancama i koliko je strašan put ovisnosti kada se jednom odluče krenuti njime iz čiste dosade ili radoznalosti.

- Pozivamo i sve roditelje i ostale zainteresirane da nam se pridruže, piše u obavijesti Udruge Čudo.

 

Udruga_cudo_Mladi_i_neovisni.jpg

 

 

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije
Prva sveta pričest u Kreševu
14.05.2024 11:39

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17