Prije nešto više od godine, Općina Kreševo je uložila napore u postavljanje dva dječja igrališta u Kreševu - jedno na Trosci, a drugo na Resniku, s ciljem pružanja prostora za igru i zabavu najmlađim stanovnicima. Ta igrališta su koštala 83.000,00 KM bez PDV-a.
Međutim, otkako je postavljeno igralište na Resniku je postalo žrtva nepoštovanja i vandalizma, što je uzrokovalo frustraciju među mještanima i troškove Općine.

Nekoliko puta je oborena ograda, slomljene klupe, pošarane i razvaljene sprave, a čak je se i podloga palila!

Ova devastiranja su dovela do ozbiljnih problema u održavanju. Općina Kreševo je svaki put intervenirala i ulagala sredstva u popravke, ali je postalo jasno da će biti potrebno poduzeti odlučne korake kako bi se zaustavilo daljnje oštećivanje.

Stoga, Općina Kreševo i mještani Resnika zajednički apeliraju na roditelje da preuzmu odgovornost i nadziru aktivnosti svoje djece na igralištu. Oštećivanje javne imovine nije prihvatljivo i neće proći nekažnjeno.

Dodatno, najavljeno je pooštravanje mjera kažnjavanja za one koji namjerno oštećuju igralište. Uvođenje sankcija ima za cilj osigurati da igralište ostane sigurno i funkcionalno za sve korisnike, te da se sačuva javna imovina koja je namijenjena zajednici.

Općina Kreševo poziva roditelje da surađuju i educiraju svoju djecu o važnosti poštovanja javne imovine te da zajedničkim naporima osiguraju da igralište na Resniku ostane oaza radosti i zabave za sve mališane u tom dijelu Kreševa.

 

b86705c7-8327-4743-b970-cff1f0e300c8.jpg

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17