Adrian_Bosnjak_Sparta.jpg

 

Udruga mladih sportaša iz Kreševa piše još jednu veliku priču.

Naime, Adrian Bošnjak iz mjesta Brnjaci (Kiseljak), mladić od 20 godina, trenirao je za Spartu u Kreševu prije 4 godine, ali je zbog završetka školovanja i postizanja punoljetnosti privremeno napustio sport. Kada je postao punoljetan, suočio se s ružnijom stranom života, ostavši rano bez oca. No, nikada nije izgubio svoju strast prema sportu. Nakon nekog vremena vratio se Sparti, gdje su njegovi treneri prepoznali njegov izvanredan potencijal u atletici. Ono što ga čini posebnim je činjenica da je rođen s deformitetom koji iznosi 70% invalidnosti, a jedna noga mu je kraća od druge.

Tijekom jednog natjecanja i nekoliko treninga u Sarajevu, Adrianov izvanredni talent za paraolimpijski sport postao je očit. Odradio je nekoliko pokaznih treninga i istaknule su se nekolike discipline u kojima Adrian može postići izvanredne rezultate. Sada već desetak godina aktivan u treninzima, Adrian je trenirao kickboxing i uspješno savladao mnoge izazove.

Prošlog vikenda je nastupio na natjecanju Zagreb Open u Varaždinu i impresivno osvojio drugo mjesto u disciplini trčanja na 100 metara. Njegovi treneri su postavili ciljeve koji su itekako ostvarivi, a mjerenja na treningu su pokazala da Adrian ima potencijal za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. Na tom velikom sportskom događaju mogao bi ponosno predstavljati Bosnu i Hercegovinu te svoj klub, Spartu.

Adrianova priča je inspiracija za sve nas. Njegova predanost i odlučnost, unatoč teškoćama, pokazuju što se može postići uz podršku trenera i vlastitog rada.

Sada je vrijeme da sponzori prepoznaju njegov potencijal i pomognu mu ostvariti svoje sportske snove. Iako je put skup, Adrian se nada da će uskoro ostvariti norme na nadolazećim natjecanjima i ostvariti svoj cilj! - stoji u objavi Univerzalne sportske škole Sparta.

 

392746206_1037172404288962_173167063071126491_n.jpg

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17