384520234_3419474108264593_6351643093264933184_n.jpg

 

Za vikend je u Neumu otvoreno 23. sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata, Zajednice Udruga HVIDR-a HVO Herceg Bosna, na kojem su se natjecali hrvatski ratni vojni invalidi HVO-a iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Na igrama su sudjelovali i predstavnici HVIDRE Kreševo, a u svojstvu izaslanika Predsjednika Sabora Republike Hrvatske je bio Radoje Vidović.

Nazočne je kao domaćin pozdravio načelnik općine Neum Dragan Jurković, koji je izrazio dobrodošlicu svim sudionicima.

Dragan Radić, predsjednik ZŽZ HVIDR-a HVO HB izdvojio je važnost i zaslugu članova HVIDRE te predstavio format natjecanja i zahvalio svima na dolasku.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović obratio se nazočnima. „Hvala vam za sve što činite i što ste činili za ožiljke i teret koji nosite da bi mi danas bili ponosni što smo ovdje, što možemo u ime hrvatskog, ali i druga dva konstitutivna naroda i svih žitelja Bosne i Hercegovine predvoditi politiku u traženju rješenja Ožiljci su teški, to ste svjesni, ali na nama je svima opet zadatak da vam ih olakšamo nositi, ne samo vama, nego i vašim obiteljima. Vi ste nas zadužili, na nama je da vam pomažemo da vaša svakodnevnica bude lakša, pa i ove 23. igre igre su jedan od načina“, kazao je predsjednik Čović.

„Vi najbolje znate kako ste iznijeli teret rata da bi mi danas pokušavali graditi domovinu Bosnu i Hercegovinu po mjeri i našeg naroda“, kazao je između ostalog predsjednik Čović te otvorio 23. sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata, Zajednice Udruga HVIDR-a HVO HB

Igre su okupile oko 300 natjecatelja, a najvažnija namjena ove manifestacije jest razvoj psihofizičkog i socijalnog života ratnih invalida Domovinskog rata, sve prisutne blagoslovio je neumski župnik don Mladen Šutalo.

 

kiseljak_neum_hvidra.jpg

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17