376735393_800219192109260_1778815583572379134_n.jpg

 

Počela je nogometna sezona 2023/24, a u Nogometnoj ligi Županije Središnja Bosna NK Kreševo ima predstavnike u seniorskoj kategoriji, kao i u pionirima i cicibanima.

Sve tri selekcije su gostovali u prvom kolu.

Pioniri su ostvarili odličan uspjeh i iz Busovače se kući vratili sa sva tri boda. Povelo je Kreševo na otvaranju utakmice golom Marina Ivičevića, da bi Busovljaci izjednačili nekoliko minuta poslije. Nisu se naši pioniri dobro snašli i ubrzo Busovača prelazi u vodstvo od 2:1. Taj rezultat je dugo stajao na semaforu, sve dok Admir Agić nije poravnao rezultat na 2:2. Prilika je bilo s obje strane i činilo se da će utakmica završiti remijem, ali sjajni Ivičević svojim drugim pogotkom donosi važna tri boda koja su vjetar u leđa na otvaranju sezone.

Cicibani su u prvom kolu odigrali dvije utakmice. U prvoj su bili bolji od Kaćuna i slavili rezultatom 3:0. Odličnu partiju je pružio Ivan Marić, koji je protivničku mrežu tresao tri puta. U drugoj utakmici su se susreli s NK Rijekom. Ekipa iz Viteza je ekspresno došla u vodstvo od 2:0. Golovima Matea Tavre i Mihaela Stanića naši cicibani poravnavaju rezultat na 2:2. Rijeka ponovno dolazi u vodstvo, a podjelu bodova i konačnih 3:3 postavlja Stanić sa svojim drugim pogotkom.

Seniorski tim se u krnjem sastavu uputio u Bugojno gdje su igrali protiv Sportpreventa. Bez nekoliko standardnih igrača i bez zamjene su loše započeli utakmicu i u 65. minuti su gubili 3:0. Vidjevši da nema mjesta kalkulacijama, ubacuju naši u brzinu više. Najprije je David Mišanović smanjio rezultatsku razliku na 3:1, da bi u zadnjih deset minuta Davor Miličević postigao dva pogotka za izjednačenje. Gostovanja su u ovoj ligi svugdje nezgodna pa je tako ovaj bod od velike važnosti.

Sljedeće kolo su seniori domaćini NK Vlašiću iz Turbeta. Utakmica je zakazana za nedjelju u 16:00 sati i očekuje se puna Stamal Arena.

Pioniri igraju u nedjelju u 10:00 sati kada u Kreševo stiže NK Romari.

Cicibani igraju u subotu i susreću se s Romarijem i Brnjacima.

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17