348356097_210936508420728_7211613871910190636_n.jpg

 

Ovih dana je uistinu zadovoljstvo proći Kreševom koje je postalo veliko gradilište.

Pored radova u Vrancima, o kojem svi sve znaju i kojem su pisali svi domaći i regionalni portali zahvaljujući pokojnom Ivi Medići, radi se i na drugim frontovima.
Radovi u Vrancima teku planiranom dinamikom. Radovi na kanalizaciji i kolektoru privode se kraju, a radovi na rekonstrukciji puta se pripremaju, i uskoro će krenuti asfaltiranje.

 

Vranci_radovi-min.jpg

 

Radovi na poslovnom inkubatoru u PZ Resnik se također odvijaju planiranom dinamikom, i radovi koji su planirani u ovoj fazi bi trebali biti završeni u narednih nekoliko dana. Aktivnosti na zaokruživanju financijske konstrukcije za nastavak radova privode se kraju, kako nas je izvijestio načelnik Renato Pejak.

 

Inkubator-min.jpg

 

Jedan od projekata, od kojeg će stanovnici Kreševa izravno imati najviše koristi – proširenje zgrade Doma zdravlja je započeo, i do konca ove godine, sve faze radova će biti završene. Tako će Kreševljaci imati na raspolaganju nove usluge, specijaliste i mnogo veći i moderniji prostor.

 

348356487_943570266861793_3914822763140367882_n.jpg

Dom_zdravlja_1-min.jpg

 

Jednim velikim projektom osiguravamo još bolje uvjete za naše mališane, naglasio je Načelnik. Naime, nakon završetka proširenja Dječjeg vrtića Radost, vrijeme je da se dodatno utopli i stari dio zgrade, za što je sredstva osiguralo Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Radovi su u tijeku.

 

Vrtic_radovi-min.jpg

 

Pejak nas je također izvijestio i o rješavanju jednog dugogodišnjeg problema, gdje općina Kreševo ulaže značajna sredstva. Naime, provedena je javna nabava i u narednih par dana potpisat ćemo ugovor za rješavanje oborinskih voda na početku puta prema Polju, kod „ Šerine kuće“, gdje se uvijek nakon kiše stvaraju ogromne lokve i štete putu i stanovnicima koji tu žive. Radovi će započeti u narednih nekoliko dana.

Prolaskom kroz poslovnu zonu Resnik vidljive su investicije i u privatnom sektoru, pored onih koje su i najavljene, što nas posebno raduje.

Načelnik Pejak je napomenuo da nisu zaboravljeni ni rubni dijelovi naše općine, pa pored nastavka asfaltiranja prema Pirinu, pokrenuta je javna nabava i za asfaltiranje značajne dionice kroz mjesto Botunja.

Posebno značajni projekti odvijaju se i u samostanu sv. Katarine, gdje se privodi kraju obnova samostanske knjižnice, a gvardijan fra Josip Tomas najavljuje i nove projekte, o čemu ćemo izvijestiti kad krene realizacija

 

Samostan_knjiznica-min.jpg

 

Općina Kreševo je osigurala sredstva i za utopljavanje ugrade HKD Napredak, izgradnju potpornog zida u Crnićima,dio kanalizacije u Stojčićima, proširenje gradske rasvjete i mnogo drugih manjih projekata kojim se radujemo.

 

 

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17