IMG_1388.jpg

 

Općinski sud u Travniku je tijekom veljače 2023. godine bio domaćin sastanka na temu  implementacije Integriranog Sustava za elektronsku registraciju poslovnih subjekata  u Federaciji BIH, koji će se u ovom sudu implementirati, kao i Općinskom sudu u Sarajevu.
Sastanku su prisustvovali ispred IFC Međunarodna financijska korporacija-LIFE Projekta, IT ekspert Sadik Crnovršanin i konzultant Željka Knežević.

Izvođač radova  za navedeni projekt je firma QSS d.o.o. Sarajevo, ispred koje su sastanku prisustvovali, Sanin Palikuća, voditelj programa implementacije, Adnan Selimović  i Adnan Hantalašević, kao članovi tima.

Ispred Općinskog suda u Travniku, ovom sastanku su prisustvovali predsjednik suda Goran Dujić, te članovi Radne grupe koju je imenovao predsjednik suda s ciljem implementacije projekta  elektronske registracije i to: voditelj projekta, sudac Halisa Bašagić i sudac Boris Cvitanović, kao zamjenik voditelja projekta, te administrativni tim: Alma Sejfuli, tajnik suda, Nina Sulejmanpašić voditelj administrativnog tima (opravdano odsutna) te članovi Matija Adžaip, Izeta Redžić, Maida Orman , Neira Mušić, Alma Gerina i Sanela Gačić, a kao članovi informacijsko-tehničkog tima  IKT službenici Kenan Filipović, Elis Sujoldžić i Miodrag Tučić.

Na sastanku je analiziran proces implementacije projekta, dogovorena je migracija podataka, prezentirane su prednosti projekta i povezivanje s Poreznom upravom i Zavodom za statistiku.

Nakon razmatranja postavljenih pitanja od strane članova Radne grupe Općinskog suda u Travniku, dogovoreni su online sastanci i zajednički rad svih timova, te je zaključeno da su očekivanja od ovog Projekta velika, i da njegove inovacije trebaju olakšati pristup stranaka sudu i ujedno olakšati rad na registraciji poslovnih subjekata i svih pratećih usluga Registra suda.

Nakon toga je održan i drugi sastanak s predstavnicima firme QSS d.o.o. na kojem je održana prezentacija sustava. U tijeku predstavljanja aplikacije, izvršena je i demonstracija unosa aktualnih, stvarnih podataka u aplikaciju, te prolaz kroz cijeli proces podnošenja prijave za registraciju, preko obrade zahtjeva do finalnog sudskog odobrenja i samog osnivanja firme.

Očekuje se da u kratkom roku zaživi online registracija poslovnih subjekata kao i pružanje ostalih usluga Odjeljenja za registraciju poslovnih subjekata, što će biti od velike koristi kako za podnosioce prijava tako i za sve sudionike u postupku registracije i izdavanja potvrda i uvjerenja.

 

- jajce-online.com

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17