Na Europskom prvenstvu katoličkih svećenika u malom nogometu koje se od 13. do 17. veljače igra u rumunjskom gradu Temišvaru reprezentacija svećenika Bosne i Hercegovine osigurala je plasman u polufinale.

 

l_c5f8d2decd479dc981d033ec2f7bda61.jpg

 

Na Euru, koje se održava nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa i na kojem sudjeluje 16 momčadi, bh. svećenici bili su smješteni u B skupinu zajedno s Kosovom, Srbijom i Slovenijom. Ostvarili su sigurne sve tri pobjede u grupnoj fazi, i to 4:0 protiv Kosova, 6:0 protiv Srbije, te su Sloveniju porazili rezultatom 3:2. Time su kao prvoplasirana ekipa prošli u četvrfinale gdje ih je dočekala reprezentacija Hrvatske koju su pobijedili s 1:0.

Time su na trećem uzastopnom Europskom prvenstvu osigurali plasman u polufinale gdje će u četvrtak, 16. veljače, igrati protiv Poljske.

Inače, bh. svećenici na prethodna dva izdanja Europskog prvenstva u Crnoj Gori 2019. i Češkoj 2020. osvojili srebrenu medalju, a u dosadašnjih 14 natjecanja nisu bili slabije plasirani od petog mjesta. Stoga očekuju da će konačno osvojiti i zlatno odličje koje im nedostaje.

Malonogometnu reprezentaciju svećenika čine: fra Nikola Pejčin (župni vikar – Livno), don Dražen Kustura (župnik – Novo Sarajevo; glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije), fra Ivica Tomas (župnik – Banbrdo), fra Nikica Tomas (HKM Krefeld), don Vladimir Pranjić (ekonom Vrhbosanske nadbiskupije), fra Mario Jelić (župnik – Ljubunčić), fra Jure Perić (župnik – Livno), fra Ivan Tučić (župnik – Bihać), don Stjepan Didak (župnik – Jelaške), fra Ivan Stanić (župni vikar – Tolisa), fra Jure Šekerija (župni vikar – Bugojno), don Josip Papak (ekonom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa), don Ljubo Zadrić (profesor na KBF-u Sarajevo), fra Ivan Hrkać (župni vikar – Međugorje), fra Josip Tomas (župnik i gvardijan – Kreševo).

Mato Neretljak je izbornik, Ivica Vincetić pomoćni trener, a Saša Tirić je fizioterapeut, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

 

- Notra.ba

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17