Cudo123.jpg

 

Udruga Čudo je već duže vrijeme u ulozi kreatora kvalitetnog obrazovnog, kreativnog i zabavnog sadržaja za djecu i mlade.

Djeci i mladima žele omogućiti što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Osim toga, uključuju i djecu s teškoćama u razvoju u svakodnevni život zajednice, te pružaju podršku njima i njihovim roditeljima. 

Ovaj put su pripremili veliki projekt gdje nastavnike i djecu iz pet škola vode u posjetu Međugorju i Etno selu Herceg.

U sklopu projekta ''Mladi i neovisni'' će idući petak i subotu (9.12. i 10.12.) provoditi učeći kroz praksu.

Posjetiti će zajednicu Cenacolo gdje će mladi imati priliku slušati svjedočanstva različitih ovisnika, kao i njihovih roditelja.

Ovim projektom nastojat ćemo prevenirati bilo koju vrstu ovisnosti, a posebno ovisnosti o igrama na sreću kod adolescenata na način da ćemo im pružiti nova znanja i perspektive kako od strane različitih stručnjaka, tako i od strane samih ovisnika gdje će oni pričati vlastita iskustva o ovisnosti. Iako su teorijska znanja i spoznaje jako važna, mladi najbolje uče iz životnih primjera drugih ljudi. Zato smatramo da će im posjet jedne zajednice koja se bavi liječenjem ovisnosti kod mladih i odraslih biti od izuzetne važnosti te će na njih imati ogroman utjecaj - kaže nam Anja Puljić, predsjednica Udruge Čudo.

Valja napomenuti i da su prijevoz, smještaj, piće i hrana osigurani. 

Projekt je podržan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, te Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa ŽSB.

 

317671192_464950838995754_2335100354186460559_n.jpg

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17