Međunarodni_Rakija_Fest_Kreševo_2022.jpg

 

U cilju očuvanja tradicije i promoviranja lokalne gastronomske ponude u Kreševu će se 20.11. 2022. godine održati Međunarodni ''Rakija Fest'' Kreševo, s lokacijom Svadbeni salon ''Karlovačko''.

Festival će biti cjelodnevni, popraćen glazbom i zabavom, a posjetitelji će moći kušati rakije, ginove, likere i druga alkoholna i nealkoholna pića mnogobrojnih izlagača i destilerija. Također će mnogi izlagači prezentirati domaću hranu kao što je sir, čvarci, kobasice i slično, a organizatori su pripremili bar i roštilj.

Zabavni dio festivala će odrađivati Mladi Vareški tamburaši.

Osim tog, ljubiteljima jakih alkoholnih pića je zasigurno poznato ime profesora dr. Ninoslava Nikićevića, koji će održati predavanje pod nazivom ''Mala škola proizvodnje žestokih alkoholnih pića''.

Dr. Ninoslav Nikićević je izvanredni profesor na predmetu Tehnologija jakih alkoholnih pića na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu.

Doktorsku disertaciju pod naslovom ''Prilog izučavanju važnijih aromatičnih sastojaka šljive požegače i rakije šljivovice iz oblasti prehrambene tehnologije'' obranio je 2000. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu i tako postao prvi, i za sada jedini, doktor nauka za jaka alkoholna pića u regiji i jedini u svetu koji je doktorirao na problematici izučavanja aromatskog kompleksa rakije šljivovice proizvedene od sorte požegača.

Dr. Ninoslav Nikićević je vodeći i za sada jedini aktivni znanstvenik iz oblasti Tehnologije jakih alkoholnih pića u regiji.
U ovoj oblasti značajno utiče na razvoj zanatske i industrijske proizvodnje voćnih rakija, posebno šljivovice, čiji je najveći poznavalac i ekspert kod nas.

Veliki je pobornik zaštite rakije šljivovice na međunarodnom nivou.

Festival počinje od 10:00 sati s predavanjem ''Mala škola proizvodnje žestokih alkoholnih pića prof. dr. Ninoslava Nikićevića''. Nakon njega mikrofon preuzima Antonela Stanić, agronomkinja i direktorica Poljoprivredne zadruge Kreševo, koja će kroz kratku prezentaciju detaljno objasniti sastav tla kod uzgoja voća, te kako isti poboljšati.

Poslije edukativnog dijela prelazimo na zabavni u kojem će glavnu riječ voditi Mladi vareški tamburaši.

 

Zadnja_verzija_plakat_1.jpg

Federalni hidrometeorološki zavod
Izdano narančasto upozorenje zbog pojačanog vjetra
22.02.2024 11:17

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17