img.jpg

 

Kenan Husremović rođen u Zenici 1955. godine. Planinarstvom se bavi posljednje dvije decenije. Putevi su ga vodili na mnoge planine i vrhove Dinarida, Julijskih i Kamniških Alpa, Dolomita, Prokletija, Šar planine i Olimpa.

Knjiga "Sjećanja sa Rakitnice" sadrži njegove dnevničke zapise s višegodišnjih planinarenja po području Zabjelašnice i kanjona rijeke Rakitnice. Opis ture ilustriran je brojnim fotografijama planinskih sela i izazovnih vrhova po kojima je ovaj planinski kraj nadaleko poznat, skrivenih dolina i stočarskih farmi kojih je svakim danom sve manje.

Oduševljen ljepotom Bjelašnice, Visočice i Rakitnice, autor je kroz nekoliko zanimljivih priča vjerno i zorno opisao svoje iskustvo i uzbudljive doživljaje.

Na promociji će, uz autora, govoriti i Braco Babić, planinarski i turistički vodič, nadzornik parkova prirode te član planinarske organizacije od 1970. godine. Kao aktivan planinar obišao je i popeo mnoge vrhove Balkana, Evrope, Afrike i Azije. Od drugih aktivnosti u planinarstvu predvodio je i učestvovao u mnogim akcijama markiranja planinarskih puteva i transverzala u bosanskohercegovačkim planinama, vodio društvene izlete na vrhove iznad 2000 metra nadmorske visine u ljetnim i zimskim uslovima. Trenutno se bavi vođenjem domaćih i stranih planinara, turista i ljubitelja prirode po planinama Bosne i Hercegovine i regije.Knjiga je svojim sadržajem obogatila našu planinsku književnost i književnost.Cilj knjige je ovaj jedinstveni planinski kraj, po mišljenju mnogih planinara jedan od najljepših u našoj domovini, približiti Vama, običnim ljudima, turističkim djelatnicima, planinarima i ljubiteljima iskonske prirode.

 

sjecanjasarakitnice.png

Rekonstrukcija prometnice
Sutra obustava prometa na Trosci
08.08.2022 09:19

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17