e8885869e410c9aae99e27b1e0b5778f.jpg

 

Ove godine na 3FOK festivalu bit će predstavljana promocija projekta "Prenjski vuk" koji sublimira sve ono što uspone na prenjske vrhove zimi i u zimskim uvjetima čini izazovnim, uz poseban naglasak na skijanje s tih vrhova.

Pozdravit ćemo alpinističke uzore i legende sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća, kao i sve one koji su ostvarili zavidne rezultate u svjetskim gorjima te posebno one koji su dio svoga srca ostavili na Prenju.

Ideju je plasirao Edin Durmo još prije 15-tak godina, nakon brojnih odskijavanja prenjskih vrhova, te kružnih i pristupnih skijaških tura prenjskim prostranstvima. Kao svoje alpinističke uzore i učitelje posebno ističe Muhameda Hamu Šišića, s kojim je izveo svoje prve skijaške ture po Prenju. Hamo i još neki "prenjski vukovi" tog vremena, predstavnici nekoliko alpinističkih generacija, bit će nosioci počasnog zvanja "Prenjski vuk".

Zvanično zvanje i značku broj jedan ponio je mladi Irijan Durmo, koji je zaokružio prenjsku skijašku priču prošle zime, a ovim zadnjim Lupoglavom pridružuje mu se i Amar Kevrić, kao nosilac značke broj dva.

Vuk je uzet kao simbol snage, hrabrosti, istrajnosti i psiho-fizičke savršenosti - sve ono što je neophodno da bi se ostvario ovaj projekt.
Pored legendarnog Stipe Božića, kojem će biti uručena počasna plaketa, te Jusufa Hrnjića i Edina Kundalića, koji su također dobitnici iste počasne plakete, biti dodijeljena i četiri posebna priznanja.

Svečanost dodjele ovih vrijednih priznanja i počasnih plaketa bit će upriličena na otvorenju ovogodišnjeg 3FOK festivala, 28. srpnja 2022. s početkom u 20:00 sati.

Težimo ukazati na značaj ove planine u razvoju našeg alpinizma te odati počast našim "Prenjskim vukovima", stoga i Vi postanite dio ove prenjske priče.

 

PRENJSKI-VUK-PLAKAT_2.jpg

 

SPONZORI_1.jpg

Rekonstrukcija prometnice
Sutra obustava prometa na Trosci
08.08.2022 09:19

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17