Članovi Odbora za ekonomiju i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO) jučer su u Sarajevu započeli trodnevnu službenu posjetu institucijama Bosne i Hercegovine, priopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Osim s najvišim dužnosnicima BiH, članovi Odbora razgovarati će s predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija koje djeluju u BiH.

NATO-1280x720.jpg

 

Članovi Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH, predvođeni zamjenicom predsjedavajućeg Komisije Borjanom Krišto i Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PSNATO-a, predvođeni zamjenikom predsjedavajućeg Delegacije Nikolom Lovrinovićem, bili su domaćini sastanka u čijem tijeku je razgovarano o brojnim pitanjima.

Krišto je upoznala goste s aktivnostima Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH, a govorila je i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, stanju sigurnosti, obrambenog sektora, problemima u vezi s usvajanjem budžeta i privremenog financiranja te s migrantskom krizom.

Lovrinović je naglasio značaj nastavka razgovora započetih s predstavnicima PSNATO-a tijekom 68. proljetnog zasjedanja PSNATO-a u Vilniusu od 27. do 30. maja ove godine, koji se odnose na stanje na zapadnom Balkanu i Bosni i Hercegovini.

Članovi Odbora za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a postavili su brojna pitanja u vezi s predstojećim izborima, snabdijevanjem plinom i energentima, utjecajem Rusije i Kine u regionu i BiH, stanjem ekonomije i posljedicama pandemije.

Razgovarano je i o euroatlantskim integracijama, ispunjenju uvjeta za početak pregovora s Europskom unijom te o različitim viđenjima euroatlantskog puta BiH.

Sastanku su prisustvovali i članovi Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH Bariša Čolak, Šemsudin Mehmedović, Sredoje Nović, Dženan Đonlagić, Zukan Helez i Amir Fazlić, kao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović.

Gosti iz PSNATO-a tijekom boravka u BiH razgovarat će s predstavnicima Predsjedništva BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vanjskotrgovinske komore BiH.

Predviđeni su i sastanci s predstavnicima NATO stožera u Sarajevu, Komande EUFOR-a za BiH, Europske unije, kao i s visokim predstavnikom međunarodne zajednice i predstavnicima Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini.

Predviđeno je da članovi Odbora za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a posjete Općinu Kreševo, Franjevački samostan i muzej u Kreševu.

 

photo_1654594216170.jpg

 

- stav.ba

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17