Kreševo je odigralo i svoj posljednji susret na domaćem terenu ove sezone. U gostio je NK Busovaču, a susret se igrao od 17:30. Što se tiče početnih sastava trener Simić se odlučio za sljedećih 11:

Formacija_1.png

 

Kreševo nije dobro ušlo u susret, no to su iskoristili gosti, te su poveli sredinom prvog poluvremena, 0:1 za Busovaču. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Nakon toga, usljedio je preokret. Najprije je Batak bio siguran u 55.-oj minuti za 1:1 nakon nedozvoljenog igranja rukom gostujućeg igrača. U 65.-oj minuti Kreševo okreće rezultat u svoju korist. Strijelac je Topić nakon prodora po desnoj strani. Za konačnih 3:1, poentirao je mladi Alibegović.

U pripremi je i videosažetak utakmice koji možete očekivati na našem youtube kanalu, isti susret ovjekovječen slikama možete pronaći na portalu artinfo.ba, na ovom linku.

Zahvala svim gledateljima i navijačima koji su neumorno, danas, a i kroz čitavu sezonu bodrili našu ekipu nevezano kojim bi se rezultatom utakmica završila. Bez Vas sve ovo ne bi bilo moguće. Nakon dugo vremena uspjeli smo pokrenuti klub, uspravili ga da stane na 'zdrave noge', te uspjeli završiti takmičenje u vrhu tabele. Sve to u roku od jedne godine. Zato hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli svemu što je NK Kreševo danas nakon dužeg stanja hibernacije.

Ostali rezultati 13. kola Kantonalne SBK/KSB:

NK Bilalovac - FK Kaćuni 3:0

NK Romari - FK Fojnica 2:0

OFK Lugovi - NK Šantići 1:5

Što se tiče mlađih uzrasta, pioniri su igrali susret u Novom Travniku, 21.05.2022. godine sa istoimenom ekipom, te su poraženi rezultatom 9:0. Cicibani su poraženi na gostujućem terenu od ekipe NK Rijeka u Vitezu rezultatom 5:0.

 

IMG_4313_Kopiraj.jpg

 

IMG_4280_Kopiraj.jpg

 

IMG_4299_Kopiraj.jpg

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17