nacelnici_brcko.jpg

 

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, predsjednici županijskih Vlada, gradonačelnici i načelnici gradova i općina koji su izabrani ispred HDZ-a BiH, danas su se u Brčkom sastali s ministricom poljoprivrede u Vladi RH Marijom Vučković i državnim tajnikom Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom.

Sastanku je nazočio i načelnik općine Kreševo Renato Pejak.

Aktualna politička situacija, prometna infrastruktura, problematika graničnih prijelaza, te druge teme lokalnih zajednica, samo su neke od tema o kojima se razgovaralo na  devetoj redovitoj koordinaciji.

Domaćin današnjeg sastanka dr. Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta pozdravio je sve nazočne te predstavio trenutnu ukupnu situaciju u Brčkom.  Također, svi načelnici, gradonačelnici i predsjednici Vlada izvijestili o aktualnim projektima i aktivnostima sa cijelog područja BiH.

Predsjednik Čović je prezentirao trenutnu političku situaciju, posebno s aspekta političkih susreta oko procesa reforme izbornog zakonodavstva i ograničenih ustavnih reformi. Nakon zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora, dužnosnici će ubuduće nastupati sukladno izglasanim zaključcima, istaknuo je dr. Čović.

Posebno se osvrnuo na redovitu komunikaciju sa dužnosnicima Vlade Republike Hrvatske, kroz različite resore, gdje se rješavaju određeni problemi, unaprijeđuje suradnja, planiraju određena zajednička ulaganja, ojačava prekogranična suradnja, kao i aktivacija i povlačenje sredstava iz EU. Konkretno, sinoć i danas smo se dotakli svih tema koji su u resoru ministrice Vučković, istaknuo je dr. Čović.

Ministrica Vučković govoreći o aktivnostima svoga ministarstva prenijela je iskustva iskorištavanja potencijala EU fondova, ističući kako se u sektoru poljoprivrede može puno toga unaprijediti. Ministrica je nazočne upoznala o programu bespovratnih potpora, uz prenošenja znanja u pogledu poznavanja EU institucija, akreditacija i paketa koji će pomoći i pružati savjetodavna služba iz ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

 

DSC_7322-_Copy_.jpg

 

DSC_7328-_Copy_.jpg

 

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17