1.-e1639584580882.jpg

 

Daniela Šitum žena je koja ruši rodne predrasude našeg društva. Tridesetpetogodišnjakinja iz Kreševa majka je troje djece, a po zanimanju instruktorica vožnje. Priznaje kako joj je u početku taj posao bio tabu jer je bila okružena muškim instruktorima, a prijedlog za zanimanje je dobila od svekra koji je vlasnik Auto Škole.

PIŠE: Ruža Čalaga, Hrvatski Medijski Servis

„Uvijek mi je vožnja išla od ruke i bila samo dobra vozačica, pa rekoh sebi zašto da se ne oprobam u tom poslu“, priča nam Daniela.

Za instruktoricu vožnje položila je još 2009., ali se tada morala posvetiti svojoj djeci.

 

2.-e1639584658512.jpg

 

„Imala sam dvije kćerke, tada su bile  malene i htjela sam jedno vrijeme biti uz njih. Bilo mi je važno to razdoblje njihovog djetinjstva. No, kada su one porasle prihvatila sam se posla“, veli Daniela za HMS.

Kaže kako su je u početku podcjenjivali.

„Tek sam bila ušla u taj posao, još kao ženska osoba. Većina misli da smo mi žene loši vozači, a možemo biti sposobne u svemu baš onoliko koliko i muškarci. I onda krenu te priče, a šta ona zna, ona je žensko. Ali ja nisam odustajala, imala sam cilj-ostvariti se u ovom poslu“, ističe Daniela.

Otkriva kako joj je i svaki dan na poslu zanimljiv jer uglavnom radi s mladim generacijama. Za svakog kandidata kaže kako je poseban na svoj način te se trudi što bolje prenijeti znanje. Ističe i kako voli svaki dio svog posla.

 

3.-e1639584765648.jpg

 

„Meni kao instruktorici je cilj dobit povjerenje kandidata, prvenstveno da vjeruju u mene, da im znam prenijeti svoje znanje. Ja kao instruktorica im svaku radnju demonstriram, a tad oni ponavljaju. Cilj je svaku radnju usavršiti što bolje i tad je kandidat spreman izaći na polaganje vozačkog ispita“, kaže Daniela.

Najdraži auto za obuku joj je Golf 6 VW jer je jako praktičan.

Pri podučavanju kandidata susretala se s raznim situacijama, jer je svaki kandidat priča za sebe. Neki jako brzo napreduju i svladaju obuku, dok nekima to, ipak, malo teže ide.

„Za mene kažu da imam dobre živce i veliku volju i uporna sam do kraja, dok svakog ne naučim. Nema tih riječi “ne mogu” ili “neću” uspjeti. Svi sve možemo, samo moramo biti ustrajni u tome i imati cilj“, kaže Daniela.

 

- Ruža Čalaga / Hrvatski medijski servis

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17