Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja  jedinstvena je manifestacija u BiH koju organizira Udruga „Kreševski citrin“. Sajam ove godine postaje punoljetan, što znači da se održava 18. godinu zaredom.  

 

20201010_1.jpg

 

Prema informacijama koje smo dobili u Udruzi „Kreševski citrin“ ove se godine očekuje 30-ak izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije.
Sajam će se i ove godine održati na otvorenom na Trgu fra Grge Martića, u skladu s epidemiološkim mjerama, a cilj je da se kontinuitet ove manifestacije, i u vrijeme epidemije Covid- 19  održi.

U razgledavanju kristala, fosila, dragog i poludragog kamenja iz BiH i zemalja regije posjetitelji će moći uživati u subotu, od 10 do 18 sati te u nedljelju od 10 do 16 sati.

Ulaz je slobodan. 

Pokrovitelj Sajma je općina Kreševo,  sponzor je Federalno ministarstvo kulture i sporta, a partner organizacija Alterural.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje minerala da dođu i uživaju u svijetu koji im se otvara zahvaljujući ovoj manifestaciju, svijetu kristala za kojim mnogi tragaju cijelu godinu kako bi ih izložili upravo na ovom Sajmu. Među njima su i brojni Kreševljaci svih dobnih uzrasta, počevši od školaraca do iskusnih tragača za kristalima kojima je bogato srednjobosansko škriljavo gorje, poput kreševskog citrina ali i hijalofana čija su nalazišta u Busovači jedinstvena u svijetu.

 

pl-sajam-minerala-21.jpg

- artinfo.ba

 

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17