ateh.jpg

 

S početkom u 19:30 u subotu 25.09. će biti održana preptremijera, a u nedjelju 26.09.2021. u velikoj sali HKD Napredak Kreševo bit će održana premijera predstave "Princeza Ateh i čarobna ogledala" u produkciji Net.Teatra iz Kreševa.

Ova predstava je dio velikog projekta, pod nazivom "Pokreni se!" koji za cilj ima pokrenuti mlade ljude u lokalnim sredinama na djelovanje.

Naime, projekt najvećim dijelom financira Federalno ministarstvo kulture i sporta, a projekt traje gotovo čitavu godinu i realizacija predstave "Princeza Ateh i čarobna ogledala" je najsloženiji dio ovog projekta, na kojemu su radili, pored voditeljice Net.teatra i voditeljice projekta, Ane Franjčević, te glumica i glumaca iz škole glume Net.Teatra, i mladi iz Kreševa, Kiseljaka, Viteza i Travnika, koji su sudjelovali na radionicama, koje su bile održane u sklopu projekta "Pokreni se!".

"Princeza Areh i čarobna ogledala" je priča o djevojčici koja, bježeći s majkom od rata, u kojem je ostao zarobljen njen otac, prolazi čudesan put transformacije. Na tom putu susreće neobična bića, koja joj pomažu spoznati, prihvatiti i oprostiti te, na koncu, riješiti veliku zagonetku o dva ogledala koja joj stoje na putu do slobodnog srca.

U predstavi igraju: Jana Pecirep, Anđela Tadić, Anđela Marić, Marko Buljan, Antonio Franjić, Ana Franjčević i Ivan Skoko (koji je posudio glas) Gabrijel Prusina je, pored što je skladao glazbu za predstavu, vodio i radionicu skladanja songova.

Sve ove radionice su se odvijale preko Zooma sa djecom i mladima iz Kreševa, Kiseljaka, Viteza i Travnika i mogu se pogledati na youtube kanalu Net.Teatra.

Scenografija za predstavu je nastala na radionici scenografije, koju je vodio mentor Vedran Hrustanović. Kostimi su nastali na radionici kostimografije, koju je vodila Ena Begičević. Plakat za predstavu nastao je na radionici dizajna promotivnog materijala, a ovu radionicu je vodila Sanja Kulenović.

 

242464987_288407279426597_509905683063123416_n.jpg

 

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17