Klupska kviz sezona u Kreševu je završena, pomalo se šuška o velikim transferima, ali još nema zvaničnih informacija. Najavljeno je i par opravdanih oproštaja, a navelike se priča i o osnivanju novih ekipa. Nakon kratke stanke došlo je i vrijeme za prvo okupljanje reprezentacije Kreševa. Plan je bio jednostavan, a odluka lagana, izvući najbolje igrače iz kreševskih ekipa i ujediniti ih u Kreševo United. 

 kviz.jpg

Nakon prvog treninga u Viber grupama već bili upitni nastupi Žaca, koji je leđa okrenuo zbog dobrog derneka i Darke čiji broj izbornik nije imao pa je isti nastupio za drugu ekipu. U prvu četvorku tako su zasjeli najbolji igrač Kreševosaurusa - Miletić ubojiti špic i nesalomljivi poznavatelj nepotrebnih pitanja. Kolektiv koji je izrodio možda i najjače igrače kod nas pa i šire - Klub obožavatelja poezije Ante Stanića, ponudilo je "creme de la creme" za nastup u repki, čovjeka čije je znanje odzvanjalo po bespućima Afganistana - Jimmya i majstora s mora čije je poznavanje svakog potoka u svijetu veliko kao to isto more - Zibuna. Kako bi ekipa bila kompletna  na teren je zasjeo i Tahir najpouzdaniji član ekipe Jazuka.

Danima se po kuloarima špekuliralo da će kafanski lobi imati prste u odabiru igrača. Na pomolu je bio još jedan skandal braće Kvesić, narodu poznatog po onom - dizanje kave na marku i po' za koji još nisu odgovarali. Osim što su htjeli sebi priskrbiti mjesto imali su na umu ugurati i mladog Tonija i povećati mu cijenu u najavljenom transferu u lepenički Triput sam ga kratio na brenti. To im nije pošlo za rukom, ostali su shrvani i pomućenog uma, neki od njih su nastup su pratili iz udobnosti doma, dok su drugi slobodno vrijeme iskoristili za iznenadnu ženidbu.

Vremena za pripreme je bilo malo i jedino to se obilo o glavu našim igračima. Na pripremnom kvizu u Kiseljaku u prvi krug su ušli s razlogom samouvjereni. Pokazali su ono što znaju te im je većina ekipa gledala u leđa već nakon tri teme. U nastavku ih je to samopouzdanje, olako shvatanje protivnika i ruske klasične glazbe koštalo trona. Par taktičkih pogrešaka, neusklađeni ritmovi sa suigračima koji su rezultirali  prevelikim vremenom potrošenim za dozivanje konobara odveli su ih tek na četvrto mjesto. Ovo je ipak ostao značajan pečat u kviz sceni Kreševa koji je pokazao da i bez zvijezda kao što je Dačo imaju šta tražiti pod velikim nebom znanja.

Nadamo se da će ova ekipa uspjeti afirmisati mlade igrače u povojima da i oni jednog dana skupe snage nastupiti za reprezentaciju Kreševa, ali i uvjeriti stare igrače kao što su Gile, Toni, Krešo, Dera i ostale da se zaista isplati nešto pročitati.

Vrijeme dočeka reprezentacije bit će objavljeno naknadno.

 

 

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17