Firma Re-Industris iz Kreševa osnovana je 2019. godine i od početka je u partnerstvu s firmom Joma iz Austrije. Obje se firme bave proizvodnjom plastičnih dijelova za razne industrije, s najmodernijim strojevima za brizganje i montažu. Sam početak poslovanja započeo je s proizvodima namijenjenih prvenstveno prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, te se kasnije proširio i na građevinsku industriju.

 

re_industris_kresevo_210721_tw630.jpg

 

Plastični dijelovi proizvode se za globalno tržište i njihova potpuno klimatizirana proizvodnja bez klica odgovara najvećim zahtjevima farmaceutske i prehrambene industrije, kažu za eKapiju iz ove kreševske firme.

- Najzastupljeniji, a može se reći i glavni naš produkt, jesu začinski mlinovi koji su u našoj proizvodnji među najboljima u svijetu. Oni predstavljaju atraktivnu i široku paletu proizvoda koji zadovoljavaju najviše zahtjeve naših kupaca. Kupci imaju mogućnost da prilagode začinske mlinove prema svojim potrebama tako što mogu odabrati boju i staviti vlastiti logotip. Mlinovi su za svaku upotrebu, nudimo proizvode po mjeri, te na zahtjev možemo ponuditi i višestupanjske mlinove s grubim i finim podešavanjem. Osim začinskih mlinova, zastupljen je i Re Industris Securibox koji jamči sveobuhvatnu zaštitu svih vrsta pudera, tableta i krema na najvišoj razini - kažu.

Zahtjeve i očekivanja kupaca ispunjavaju tako što osiguravaju certifikate i garancije za visoke ekološke i društvene standarde, koji im omogućavaju "pouzdanost i valjanost".

- Budući da su ti standardi visoki uvijek je izazov osigurati kvalitetan materijal, ali smo tu da odgovaramo i na najveće zahtjeve naših kupaca tako što smo otvoreni za nove ideje, posjedujemo visoko-specijalizirane proizvode i razumijevanje za potrebe kupaca, jer je konstantan napredak ono što nas održava.

 

re_industris_kresevo_2_210721_tw630.jpg

 

Zapošljavaju 43 radnika. Sve se proizvodi shodno zahtjevima kupaca, a posjeduju i četiri stroja koji su konstantno u pogonu. Na tjednom nivou se proizvodi oko 500.000 produkata.

- Oprema zastupljena u našoj proizvodnji jesu Engel strojevi za brizganje plastike, budući da je Engel najveći svjetski proizvođač strojeva za brizganje plastike s robotima visokih performansi, čiji se inovativni dizajn savršeno uklapa u našu proizvodnju. Opremu nabavljamo shodno potrebama i zahtjevima naših kupaca.

Utjecaj pandemije na poslovanje

Kažu da je u periodu pandemije poremećaja u poslovanju bilo, ali na samom početku pandemije, jer je dolazilo do problema odustajanja kupaca od narudžbe zbog neizvjesnosti nastavka poslovanja.

- Posljedica toga bilo je smanjenje broja zaposlenih. Kupci su nam ipak ostali vjerni, kao i mi njima, te je nakon prvog vala pandemije došlo do poboljšanja gdje su narudžbe isporučene, a i određen broj zaposlenih je vraćen. Pandemija je prouzrokovala duboke promjene koje će svakako ostaviti velike tragove na globalnom tržištu, što je imalo i utjecaja na nas, ali smo već prevladali izazove koje je ona donijela sa sobom i sam taj proces oporavka nije bio dugotrajan budući da uvijek težimo unapređenju naše ponude i usluge. Uvijek nam je bitno ispuniti očekivanja kupaca bez obzira na okolnosti.

Re Industris je za sada poprilično mlada firma, ali je, kako ističu, uspješna kako na domaćem, tako i na globalnom tržištu. U planu su inovacije za najveće zahtjeve kupaca, te im to pruža mogućnost i slobodu u samoj ideji proširenja koje bi obuhvaćalo inovativne tehnologije i proizvode.

- Planiramo uvećati već postojeći uspjeh tako što ćemo se držati ispunjavanja naših standarda, te s pametnim ulaganjem u budućnost usmjeriti našu tehnološku infrastrukturu prema najnovijim zahtjevima kupaca. Uz pouzdanost procesa daleko iznad industrijskog prosjeka i naše rastuće specijalizacije za funkcionalna rješenja za pakiranje, usredotočeni smo uvijek na rast i napredak.

 

re_industris_kresevo_4_210721_tw630.jpg

 

Izvor: T. Brnjoš/eKapija

Foto: Foto Stanić Kreševo

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.09.2023 09:26

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17