hocete-li-se-cijepiti-protiv-covida-19_5X5uS3.png

Nakon završene vakcinacije protiv COVID - 19 prve prioritetne skupine - zdravstvenih djelatnika, u DZ Kreševo započelo je i cijepljenje sljedeće prioritetne skupine - osoba preko 65 godina i kroničnih bolesnika.

Domu zdravlja Kreševo dostavljeno je 40 doza vakcine Astra Zeneca te je vakcinacija započela sa današnjim datumom prema ranije formiranom spisku.

Narednih dana se nadamo novim dozama vakcina te i dalje pozivamo naše sugrađane da se prijavljuju za vakcinaciju u Higijensko - epidemiološku službu DZ Kreševo na broj: 030/800-257.

Trenutno je u općini Kreševo kod 6 osoba potvrđen COVID - 19, od toga su 2 osobe na bolničkom liječenju, a 19 osoba je u samoizolaciji.

Iako se stječe dojam da je epidemiološka situacija poboljšana, evidentno je da oboljeli pacijenti imaju teže kliničke slike i da se u ozbiljnom obliku bolest javlja i kod mlađih osoba, tako da i dalje molimo naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera kako bi zaštitili sebe i druge - stoji u obavijesti Doma zdravlja Kreševo.

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17