fmz-covid.jpg

Od danas na snagu stupaju nove mjere

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva odlučio se na restriktivnije mjere uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, nepoštivanja dosadašnjih mjera i sve popunjenijih bolničkih kapaciteta. Od danas (11.11.2020.) je na snazi odluka o ograničenju kretanja građana u periodu od 23:00 do 05:00 sati. Iz odluke će biti izuzeti oni koji obavljaju poslove u noćnim smjenama, sa važećom potvrdom poslodavca, kao i javni službenici koji rade na provođenju mjera.

Važno obavještenje za školarce. Prostorije osnovnih i srednjih škola koje će biti korištene u svrhu birališta, morat će biti dezinficirane, te će učenici nastavu pohađati online u ponedjeljak i utorak, 15. i 16. studenog. Federalni krizni stožer dao je preporuku o cijelotjednom modelu online nastave, ali će o tome odlučivati Županijska Ministarstva.

Ovom odlukom će se pokušati smanjiti prijenos infekcije, smanjiti pritisak na bolnice i spasiti živote - naveo je Sanjin Musa, član Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH.

Nove mjere podrazumjevaju i zabranu okupljanja više od 30 osoba kako u zatvorenim prostorima, tako i na otvorenom, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Iz Kriznog stožera pojašnjavaju da su od zabrane kretenja u periodu od 23:00 do 05:00 izuzeti svi oni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti u vezi sa epidemijom na teritoriji Federacije.

Također, izuzeti su uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi službe, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom prijevozu.

Struka upozorava da je stanje izuzetno ozbiljno te da samo dosljednim poštivanjem mjera, brigom za sebe i druge možemo spasiti kako živote, tako i gospodarstvo.

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17