Na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Općine Kreševo, održanoj 22. III., kojoj su prisustvovali članovi Stožera: Renato Pejak, Zlatica Kuliš, Ankica Tvrtković, Anita Uskoković, Jozo Marić, Davor Kožul, Mirsad Beganović, Josip Šakić, Juro Čuturić, Olivija Vukoja–Bradara i Juro Čalaga, doneseni su sljedeći zaključci:
CZ
1. Svakodnevno se poduzimaju sve preventivne mjere i radnje u svezi s novonastalom situacijom i aktualnim koronavirusom, imajući u vidu činjenicu da se u Kantonu Središnja Bosna u Travniku pojavio prvi pozitivni slučaj zaraze koronavirusom.
2. U vezi naredbe Kantonalnog stožera civilne zaštite da općinski stožeri odmah preko svojih službi osiguraju neometanu opskrbu vitalnim prehrambenim i drugim artiklima, Stožer civilne zaštite Općine Kreševo obavještava da s poduzećem „Best“ d.o.o. Travnik ima sklopljen ugovor o snabdijevanju robom. Što se tiče opskrbe gorivom i plinom, općina ima sklopljen ugovor s poduzećem „Protekt Prom“ o nabavi goriva i plina.
3. Stanje na području općine Kreševo je pod nadzorom, svakodnevno se prati i nema mjesta panici.
4. Predstavnici Policijske stanice Kreševo i osoblje Doma zdravlja Kreševo vrše svakodnevni pojačani nadzor i obilazak osoba u samoizolaciji.
5. Da se uputi dopis svim volonterima, kulturnim udrugama sa područja općine Kreševo o stavljanju na raspolaganje svih svojih sredstava za pomoć starijim osobama u vezi nabavke robe povodom nove naredbe Federalne uprave civilne zaštite o zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina. Sve potrebne informacije oko načina dostave robe mogu se dobiti kod Tonija Lalića, Udruga volontera općine Kreševo na broj: 063/242-438, u prostorijama Crvenog križa Općine Kreševo. 
6. Da se uputi apel svim trgovačkima radnjama na strogo poštivanje svih higijensko – epidemioloških mjera od strane mjerodavnih institucija uz osiguranje protoka kupaca na način da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 1,5 metara između osoba u svim trgovačkim radnjama.
7. U svezi naredbe Kantonalnog stožera civilne zaštite da općinski stožeri odmah preko svojih službi izvrše nabavku određenog broja vreća za transport eventualno umrlih osoba od koronavirusa, Općinski stožer civilne zaštite Općine Kreševo će preko cvjećarne „Palma“ izvršiti nabavku tih vreća ukoliko bude potrebe za tim (pojava umrlih osoba od koronavirusa).
8. U svezi opskrbe robama i gorivom, zadužuje se sve institucije s područja Općine Kreševo da za 2 mjeseca dostave spisak trošenja goriva u tim institucijama.
9. U svezi naredbe Kantonalnog stožera civilne zaštite o određivanju kontakt osobe iz općine za one koje ne poštuju samoizolaciju, za istu se određuje Josip Šakić – Crveni križ (063/242-438).
10. U svezi zahtjeva Doma zdravlja Kreševo o nabavi šatora za potrebe trijaže pacijenata ispred zgrade doma zdravlja, Općina Kreševo će postupiti po navedenom zahtjevu. 
11. Stožer civilne zaštite Općine Kreševo će donijeti odgovarajuće naredbe (paljenje vatre na otvorenom, angažiranju predstavnika mjesnih zajednica za potrebe civilne zaštite, načinu rada trgovina na području općine, o načinu rada ljekarni i doma zdravlja).
                                                                                                                          zapovjednik Općinskog stožera
                                                                                                                                             Renato Pejak 

Kvizaška scena
Reprezentacija u Kiseljaku
23.07.2021 05:46
Općinske sportske igre
Poznat raspored tenisa
16.07.2021 05:41

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17