"Sarajevski kiseljak", tvrtka iz sastava "Fortenova grupe", danas je stavila u pogon proizvodnu liniju nove tvornice u Kreševu, najveću stratešku investiciju kompanije ukupne vrijednosti veće od 20 milijuna KM, objavili su iz te tvrtke. Gradnjom nove tvornice, kako se navodi, na površini od 30.000 četvornih metara, znatno je povećan proizvodni i skladišni prostor "Sarajevskog kiseljaka", a proširenje kapaciteta i suvremena tehnologija omogućit će podizanje godišnjih proizvodnih količina te daljnje jačanje tržišnih pozicija.
SaraK
"Ova strateška investicija je početak novoga razdoblja za "Sarajevski kiseljak" i predstavlja veliki iskorak u strateškom pozicioniranju kompanije na tržištu", kazao je direktor Sarajevskog kiseljaka Davor Čičić. U prošloj su godini, kako je rekao, u dosadašnjim postrojenjima proizveli više od 120 milijuna litara vode i osvježavajućih bezalkoholnih pića. Tehnološki iskorak i povećanje kapaciteta u novoj tvornici omogućit će znatno bolje rezultate, rekao je Čičić napominjući kako će na taj način dodatno osnažiti lidersku poziciju u Bosni i Hercegovini, ali i osigurati polugu za značajnije širenje na nova tržišta.  
U novoj tvornici trenutno radi 30 radnika, a s popunjavanjem proizvodnih kapaciteta taj broj će rasti, rekao je Čičić. Tvornica u Kreševu je prva velika proizvodna investicija u "Fortenova grupi" unatrag nekoliko godina, čijoj je implementaciji krovna kompanija grupe, zajedno s "Jamnicom", dala značajnu podršku, navodi se.
"Na simboličkoj razini ova tvornica doista predstavlja prekretnicu u našem poslovanju, jer je riječ o prvoj proizvodnoj investiciji 'Fortenova grupe' s kojom, vjerujem, u potpunosti iza sebe ostavljamo turbulentno razdoblje kroz koje smo prolazili", rekao je član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško. S novim proizvodima koji će izlaziti iz ovih pogona, tvornica predstavlja i razvojni iskorak, a upravo je to ključna strateška odrednica "Fortenova grupe", istaknuo je Peruško te dodao kako je siguran da će i novi proizvodi koji će uskoro izaći iz ovih pogona jednako tako osvojiti potrošače te da je "Sarajevskom kiseljaku" dugoročno osiguran stabilan rast i razvoj. Iz ove tvornice, kako se navodi u priopćenju, na tržište će se uskoro plasirati negazirana prirodna mineralna voda, a planirana je i proizvodnja aromatiziranih voda i sokova.
SaraK 1SaraK 2

JP Elektroprivreda HZHB
Najava isključenja električne energije
19.10.2021 05:58
Osnovna škola Dr.Boris Ćorić
Imati prijatelje znači biti bogat
14.10.2021 12:44
Policijska stanica Kreševo
Bojevo gađanje na Vagnju
12.10.2021 07:47

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17