Međunarodna financijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke, u suradnji s Uredom ombudsmena za bankarski sustav u sastavu Agencije za bankarstvo Federacije BiH (FBA) i Ombudsmenom za bankarski sektor u sastavu Agencije za bankarstvo Republike Srpske (ABRS), održala je u Sarajevu okrugli stol na temu važnosti savjetovanja i financijske edukacije iz perspektive ombudsmena i financijskih savjetnika.
Dam 3
Okruglom stolu prisustvovalo je više od 25 savjetnika i državnih službenika zaduženih za savjetovanja i financijske edukacije građana iz općina Federacije BiH i Republike Srpske, među kojima su bile i predstavnice Općine Kreševo Bojana Bošnjak i Marijana Biletić, savjetnice u spomenutom projektu. Razumijevanje važnosti savjetovanja i financijske edukacije je vrlo bitan proces za sticanje znanja na polju zaštite prava i interesa korisnika financijskih usluga.
Kroz dvodnevnu edukaciju, predstavnici lokalnih zajednica, upoznati su s karakteristikama i načinima rješavanja najčešćih problema klijenata u pravnom i financijskom segmentu. Istovremeno, kroz predavanje edukatora, pružena su im osnovna znanja i vještine komuniciranja s javnostima, kreiranjima medijskih poruka i njihovim plasmanima u javnost.
Okrugli sto dio je aktivnosti projekta "Mikrofinancije u Bosni i Hercegovini" koji provodi Međunarodna financijska korporacija (IFC) članica Grupacije Svjetske banke uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini. Shvaćajući potrebu i značenje obrazovanja građana, Uredi Ombudsmena u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, u saradnji sa IFC-om, i dalje će nastaviti raditi na financijskoj edukaciji kako građana tako i službenika zaduženih za njihovo savjetovanje.
Dam 4Dam 1Dam 2

Policijska stanica Kreševo
Sigurna djeca - osigurana budućnost
17.09.2021 10:27

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17