"Sarajevski kiseljak" nedavno je započeo realizaciju svoje najveće strateške investicije, izgradnju nove punionice u Polju kod Kreševa.
SarKisPrije toga je sa županijskim Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva potpisan Ugovor o koncesiji za mineralne vode . Projekt gradnje i stavljanje u pogon nove punionice na površini od 30.000 m² značajno će povećati proizvodne kapacitete poduzeća te omogućiti proizvodnju negazirane prirodne mineralne vode, aromatiziranih voda i sokova. 
Cjelokupna investicija u projekt tvornice Kreševu iznosi oko 20 miliona KM, a planira se zapošljavanje 30 radnika, koji će proći posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama. Proizvodne linije bit će pravljene po posljednjim tehnološkim trendovima u ovoj oblasti i obuhvaćat će najmoderniju proizvodnu opremu. Kao i inače, i u novoj tvornici će se voditi proizvodni procesi uz poštovanje visokih ekoloških standarda i načela održivog razvoja. S novom tvornicom "Sarajevski kiseljak" ulazi u proizvodnju nove kategorije proizvoda, negazirane prirodne mineralne vode. Proizvodi s linije u Kreševu bit će namijenjeni kako domaćem tako i ino tržištima. Proizvodnja negazirane prirodne mineralne vode počet će ove godine, dok je početak proizvodnje aromatiziranih voda i sokova planiran za narednu godinu.
Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17