U okviru projekta Europske Unije "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva s ciljem diversifikacije ruralne ekonomije", na Bjelašnici je 11. i 12. VI., u organizaciji Udruženja "Alterural“, održana konferencija koja je za cilj imala povezivanje profesionalaca iz područja ruralnog turizma u BiH i regiji, kao i razvoj i promociju ruralne turističke ponude.
GordanaNa konferenciji su, uz ostale, sudjelovali i predstavnici Zavičajne udruge „Kreševski citrin“ i Turističkog ureda Kreševo te načelnik Općine Renato Pejak.

U nizu izuzetno zanimljivih, edukativnih i stimulirajućih izlaganja sudionika iz Francuske, Španjolske, Njemačke, Hrvatske, Srbije i BiH, u kojima se vidjelo koliko je BiH u zaostatku, odnosno gotovo na samom početku razvoja turističkog brenda i ponude, jasno je iskazana nužnost izgradnje mehanizama načina rada, planiranja i stvaranja strategije za opći i lokalni razvoj turizma, kako u cijeloj BiH, tako i u lokalnim sredinama, na mikrorazini. U raspravi se jasno vidjelo pred kakvim sve izazovima stojimo, a iz izlaganja sudionika moglo se vidjeti i što nas sve očekuje na putu razvoja turističke ponude.

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17