Glavna vijest u našoj zemlji danas su poplave. Dok je u pojedinim općinama kritično, na kreševskom području stanje zasad nije alarmantno.
IMG fdf14715a16a609800d74728f33cc56d V 1Prema informacijama koje smo dobili iz Civilne zaštite Općine Kreševo, njihove ekipe su tijekom cijelog dana bile i još su na terenu, a s njima je, kao zapovjednik Stožera Civilne zaštite, i općinski načelnik Renato Pejak.

Do izlijevanja Kreševčice na reginalnu cestu došlo je u Alagićima, gdje je nekoliko kuća ugroženo, a kao i uvijek u ovakvim situacijama, poplavljen je i dio Tomića uz kuće obitelji Kardaš. U Bjelovićima se na put izlio jedan od lokalnih vodotoka koji iz pravca tvornice vapna vodi ka naselju, ali je problem saniran. Slični manji problemi zabilježeni su i na Trosci te u Crnićima, ali stanje zasad nije alarmantno.

I dio ceste u Deri je poplavljen, kao i dobar dio područja Kreševske ceste u Kiseljaku, gdje se izlila Kreševčica, a korito je postalo premalo i za rijeku Lepenicu, pa je na kiseljačkom području veći broj kuća ugrožen.

Poplave su rezultirale obustavom prometa na većem broju cesta na području županije Središnja Bosna. Tako se zbog izlijevanja Vrbasa promet na magistralnoj cesti M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno preusmjerava preko Kule i Kandije, a obustavljen je i promet na magistralnoj cesti M-5 na dionicama Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac i Busovača- Kaonik u mjestu Gudelji. I mnoge ceste u Novom Travniku su pod vodom, dok su mnoge kuće na putu prema Vitezu poplavljene. Vodostaji su povećani i u Kaknju, gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće, a kritično je i u Visokom, gdje je poplavljeno više kuća. Na Ilidži se srušio nedavno izgrađeni pješački most na Žaljeznici između naselja Lužani i Pejton.

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17