behrem-prenj

U nedjelju, 4. kolovoza 2013. svečano je zatvoren „OUTDOOR FILM & FOTO FESTIVAL KREŠEVO 2013“ (3FOK), posvećen planinarstvu općenito, jedini takve vrste u BiH i zemljama okruženja. Posjetitelji, kojih je sve četiri festivalske večeri bilo u velikom broju, su mogli pogledati 25 filmova u natjecateljskom dijelu programa, te filmove Stipe Božića, Ilhana Dervovića i Dinne Kasala u revijalnom. U Napretkovom domu bilo je izloženo preko 80 fotografija, koje su konkurirale za nagrade u 4 kategorije.

Fotografija penjača koji se uspinje na jedan od vrhova Prenja, mladog fotografa iz Jablanice Adnana Behrema, proglašena je najboljom u kategoriji „Planine, sport, avantura“. Fotografija alpiniste koji kroz oblake promatra suncem obasjane vrhove Kavkaza, autora Aleksandra Tijanića, osvojila je prvo mjesto u kategoriji „Osvajači beskorisnog“. Koloritom se posebno istaknula fotografija Tomislava Markovića s drijemovcima u polju kaćuna, koja je nagrađena u kategoriji „Ekologija i zaštita“. Isti autor osvojio je prvu nagradu u kategoriji „Zaboravljena ljepota“, za fotografiju planinskog jezera u Alpama.

Najboljim filmom festivala proglašen je „Planinarski put Bitovnja – Pogorelica – Vranica“, autora Dalibora Sičanice iz Kreševa. Film govori o jedinoj dugačkoj planinarskoj obilaznici u BiH koja je aktivna i danas, te o sedamdeset kilometara dugom hodu kroz prelijepu prirodu najviših srednjobosanskih planina. Film se može pogledati na linku: http://www.youtube.com/watch?v=ius3A-7-7pg&feature=c4-overview&list=UUO56pkRQ4fEsLOosttae8gw

Planinarsko društvo „Bitovnja“, koje je organizator ovog festivala, objavit će u narednih mjesec dana poziv autorima za prijavu na 3FOK 2014. godine (web stranica 3f.kresevo.ba). Glavni pokrovitelj ovog festivala, po mnogima vrlo uspješnog, bila je Općina Kreševo.

markovic-jezeromarkovic-kacunitijanic-kavkaz

Kvizaška scena
Reprezentacija u Kiseljaku
23.07.2021 05:46
Općinske sportske igre
Poznat raspored tenisa
16.07.2021 05:41

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17