DSC 0020Jučer je u Kreševu otvoren festival filma i fotografije (3FOK) iz područja planinarstva općenito. Na Trgu fra Grge Martića prikazano je sedam filmova u natjecateljskom dijelu programa, dok je u revijalnom dijelu upriličena projekcija filmova "Bjelašnica" i "Duvanjsko polje, početak ili kraj jedne zemlje", autorskog dvojca Ilhana Dervovića i Jasminka Mulaomerovića.


U petak i subotu od 21 sat nastavljaju se projekcije natjecateljskih filmova, nakon kojih slijedi revijalni dio. U petak, u okviru "Filmske večeri sa Stipom Božićem", gledatelji će u revijalnom dijelu imati prigodu gledati film "Antarktika" te se družiti s jednim od najpoznatijih svjetskih alpinista i vrsnim snimateljem i autorom dokumentarnih filmova. U subotnjoj revijalnoj projekciji na programu je dokumentarac Dine Kasala "Tritonova priča" o tritonu koji živi u Prokoškom jezeru na planini Vranici.
U nedjelju, 4. kolovoza, posljednjeg dana festivala, bit će prikazan pobjednički film festivala - dobitnik Velike nagrade Kreševa. Nakon proglašenja najboljih fotografija i filmova, festival zatvara „Retrospektiva pokušaja i uspješnog prvog uspona na Mount Everest“, autora Stipe Božića.
Za cijelo vrijeme trajanja festivala, u Napretkovom domu od 19 do 21 sat mogu se pogledati fotografije koje su ušle u natjecateljski krug, te fotografije revijalnog dijela festivala.

Kvizaška scena
Reprezentacija u Kiseljaku
23.07.2021 05:46
Općinske sportske igre
Poznat raspored tenisa
16.07.2021 05:41

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17