Odnedavno je u toku projekt financijskog i pravnog savjetovanja prezaduženih građana koji provodi Međunarodna financijska korporacija (IFC).
Marijana
Projekt se realizira uz potporu i u suradnji sa Švicarskim državnim tajništvom za ekonomske poslove (engl. SECO), Europskim fondom za jugoistočnu Europu (EFSE) i Udruženjem za odgovorno upravljanje osobnim financijama „U Plusu“, a cilj je u svakoj općini u kojoj se projekt provodi obučiti nekoliko osoba koje bi nakon toga bile kvalificirane pružati prezaduženim građanima besplatnu pravnu pomoć i savjete iz segmenta financija.
Dosad je projektom obuhvaćeno 20 općina, među kojima je i naša. Tako će dvije osobe, koje trenutno pohađaju obuku, Marijana Bešlić i Bojana Trogrlić, dva puta tjedno po dva sata biti na raspolaganju građanima koji trebaju savjete pravne i financijske naravi.
Razlog za pokretanje jednog ovakvog projekta jeste to što su bh sudovi prebukirani financijskim sporovima, a brojni prezaduženi građani često ne vide izlaz iz svojih situacija.
Pomoć će biti besplatna.

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17