Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, održanom u petak, ali i brojnim kulturnim, sportskim i drugim aktivnostima, u Kreševu je svečano proslavljen Dan općine.
Do 15
„Najveći dio energije i truda usmjerili smo na rješavanje infrastrukturnih pitanja“, kazao je, uz ostalo, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Općine Radoje Vidović. „Tu se ponajprije radi o putnim pravcima Kreševo-Kiseljak-Tarčin te Resnik-Volujak-Lepenica, koji predstavlja i spoj na autocestu. U protekloj godini uspjeli smo izlobirati da se dosadašnja regionalna cesta Kiseljak-Kreševo-Tarčin prekategorizira s regionalne na magistralnu te se nadam da ćemo ovom prekategorizacijom lakše doći do sredstava kako bismo izvršili temeljitu rekonstrukciju dionice do Kiseljaka, a i da završimo dionicu do Tarčina. Uz pomoć Ministarstva prometa i veza FBiH uspjeli smo završiti dionicu u dužini od 1067 m, a do konačnog završetka ostalo je oko 600 metara. Prošli mjesec nam je Vlada FBiH odobrila dodatnih 150.000 KM za nastavak radova. Za nas je vrlo značajan i put prema Lepenici te petlji koridora autoceste, budući da će time naša poslovna zona u Resniku postati privlačnija za nove investitore."
Vidović je istaknuo kako su općinari kucali na mnoga vrata kako bi osigurali potrebna sredstva te da su uglavnom naišli na razumijevanje i pomoć. Vlada RH odobrila je 700.000 kuna, a Ministarstvo obrta FBiH i UNDP 135.000 KM. Tim sredstvima gradi se prva dionica ceste od Resnika prema Volujaku u dužini od 300 m, a radovi bi trebali biti završeni do kraja rujna. Zahvalio je svima koji su prepoznali važnost projekta, a kreševskim gospodarstvenicima zahvalio je na investiranju na kreševsko područje, čime su osigurana mnoga nova radna mjesta. Spomenuo je i čitav niz drugih projekata kojima se poboljšava kvaliteta života na području općine (rekonstrukcija i sanacija lokalnih cesta, utopljavanje sportske dvorane, razvoj komunalne infrastrukture, unapređenje sustava prikupljanja i zbrinjavanja otpada, izgradnja vodovodne mreže, jačanje i opremanju općinske uprave, projekti iz oblasti kulture i turizma, otvaranje dislociranog studija glazbene umjetnosti pri Prirodoslovno matematičkom i fakultetu odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, itd.).
Iako Kreševo ima najmanje nezaposlenih na području Županije Središnja Bosna, Vidović je naglasio kako se tu može još mnogo uraditi. Naveo je i da su dodijeljene stipendije studentima, zaposleni volonteri, a za svako rođeno dijete u Kreševu od ove godine se isplaćuje novčani poticaj.
Na sjednici su uručena i priznanja najboljim pojedincima i kolektivima, te onima čija su naselja i dvorišta najbolje uređena.
Prije sjednice domaćini i brojni gosti obišli su gradilišta na području općine, uvečer je na Trgu fra Grge Martića održan koncert bandova „Nebuloza“ i „Švrake“, a večer kasnije koncert banda „Auto-stop“ ispred planinarskog doma na Lopati.
U nedjelju je težište bilo na drugim stvarima, ponajprije onim kojima se obilježava blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije (Velike Gospe), zaštitnice župe Kreševo. Misno slavlje služeno je u župnoj i samostanskoj crkvi, a prije mise je, polaganjem vijenaca pred središnjom spomen-obilježjem, odana počast poginulim hrvatskim braniteljima. Vijence su položili predstavnici Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja, Udruge dragovoljaca i veterana te Udruge invalida Domovinskog rata, predstavnici Općine Kreševo, 95. domobranske pukovnije HVO-a, te predstavnici HDZ BiH i HDZ 1990. Nakon mise je na Trgu fra Grge Martića priređena živa svirka i zaigrano kolo.
Obilježavanju Dana općine prisustvovalo je brojno izaslanstvo HDZ BiH, Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak, kao i izaslanstvo Grada Požege te brojni drugi gosti.
Do 11

Do 12
Do 13
Do 14
Do 16
Do 17
Do 18
Do 19
Do 20
Do 21
Do 26
Do 27
Do 28
Do 29
Do 30
Do 31
Do 32
Do 33
Do 34
Do 22
Do 23
Do 24
Do 25
Do 35


Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17