Prema Ugovoru o izvođenju radova na sanaciji-uređenju postojećeg deponija komunalnog otpada općine Kreševo - izgradnji pratećih objekata na gradskoj deponiji u općini Kreševo, koje se financira putem Federalnog ministarstva okoliša i turizma FBiH (vrijednost ugovorenih radova iznosi 29.985,00 KM), potpisan je Zapisnik o primopredaji i konačnom obračunu radova.

Zapisnik su potpisali Zlatica Kuliš, predstavnica Općine Kreševo, Zoran Marković, nadzorni organ, Amer Omeragić, predstavnik izvođača, poduzeća „Ceste company“ d.o.o. Kiseljak, te Jozo Marić, predstavnik JKP "Kostajnica" d.o.o. Kreševo. Povjerenstvo je konstatiralo da su radovi izvedeni kvalitetno, stručno i po normama i standardima u graditeljstvu, te u skladu s predmjerom i predračunom radova.
Podsjećamo, Općini Kreševo su od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma odobrena sredstva za sufinanciranje projekata za zatvaranje tehnički neuređenih općinskih deponija, unapređenje rada postojećih regionalnih centara za upravljanje komunalnim otpadom ili tehničko unapređenje postojeće infrastrukture i postrojenja za upravljanje komunalnim otpadom na području Federacije BiH. Slijedom toga, na deponiju su urađeni ograda sa kapijom, portirski kontejner - portirnica i kamere za snimanje.
Svu navedenu opremu Općina Kreševo je, Odlukom o davanju na upravljanje i korištenje opreme i pratećih objekata na gradskom deponiju "Dubrave" od 8.VI.2015. godine, predala na upravljanje i korištenje poduzeću JKP "Kostajnica" d.o.o. Kreševo.






Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17