kresevoinfologo2016

GRUPACIJA STANIĆ NASTAVLJA ŠIRENJE

11110459 850180185055514 541221959247852440 n

Na osnovu rezultata koje postiže Grupacija, sa svojim brendovima MIS i STAMAL, koji su prepoznatljivi u sirem regionu, Uprava je donijela odluku o još ozbiljnijem širenju na tržište EU.
Podsjećamo, godine 2008. potpisali smo fransizni ugovor s njemackom tvrtkom BayWa GmbH, i krenuli u realizaciju projekta otvaranja centrale u Sarajevu i maloprodajnih objekata gradjevinskog materijala na Balkanu.


Obzirom na ekonomsku krizu koja je zahvatila cijeli region, došlo je do odluke u kojoj grupacija svoje poslovanje bazira na zemlje u regionu i usavršavanje asortimana svojih proizvodnih tvrtki.
Nakon vrlo teskog perioda, u protekle 3 godine grupacija ima porast u svim segmentima proizvodnje i plasmana svojih drobro poznatih brendova.
Iz Uprave ističu - da je širenje logičan slijed događaja nakon uspjeha koje grupacija postiže u plasmanu proizvoda oba brenda. Zahvaljujući stečenom iskustvu od strane BayWa, gdje je naš tim prošao stručne obuke i stekao visoku razinu znanja i kvalifikacije uspješnih rukovoditelja, odlučili smo iskoristiti sav potencijal i nastaviti sa širenjem u obje branše od BIH, preko Austrije i Njemačke.
Vazno je istaknuti dobar plasman živog i hidratnog vapna, koji kroz jako stabilne kanale prodaje i pojačanim izvozom, dospjevaju na svjetska tržišta i van Europe.
U dijelu gradjevinskih materijala, unutarnjih i vanjskih žbuka, fasadnih sistema i unutarnjih boja, akcent je na bio bazi, te u svom asortimanu već posjedujemo BIO žbuke i BIO unutarnje boje s tendencijom maximanog proširenja asortimana. Ove proizvode na EU tržište plasirat ćemo kroz vlastite fransizne objekte pod brendom Scheafer Clark njemačke firme čiji smo ponosni nositelji licence od prošle godine. Ugovor o dodjeli licence sa svjetski poznatom tvrtkom ulaznica je više za siguran plasman roba.
Dugogodišnja tradicija u proizvodnji mesa, i stalno usavršavanje našeg tima stavilo je mesnu industriju na lidersku poziciju kada je u pitanju kvalitet, širok asortiman i dostupnost kupcima. Prepoznatljivost MIS - a je i u širokoj ponudi visokokvalitetnog svježeg mesa koje je dostupno u nasim fransiznim objektima MEGA širom BIH. Objekti su koncipirani po EU standardima, po kojim nudimo delikates po dnevnim akcijskim cijenama na odabrani asortiman. Širenjem fransize , proširit ćemo okus zavičaja kroz asortiman : svinjske i govedje slatke pečenice, bosanskih ćevapćića, kobasica itd, a sve u duhu tradicije Bosne i Kreševa.
Daljnja politika širenja temeljit će se na strateškim partnerstvima na podlozi fransizing poslovanja, s kojim je Grupacija već krenula u BIH, te iako se čini da je to novi način poslovanja na našim prostorima, rezultati su vidljivi. Uključivanjem u fransizu omogućit ćemo partnerima porast prodaje i kvalitetnije poslovanje.
Cilj je prvobitno širenje na Republiku Hrvatsku, otvaranjem skladišta i maloprodajnih objekata u Zagrebu, i ono što je već u tijeku, otvaranje stovarišta građevinskog materijala u Gratzu, Austrija na kojemu radi dobro usavrseni tim. Medjutim, kako su planovi zahtjevni i iziskuju mnogo rada i profesionalnosti, prioritet nam je i dodatno zapošljavanje i obuka mladih, stričnih ljudi te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se pridruže našem timu.
Grupacija je uvrštena u katalog franšiznog poslovanja u Republici Hrvatskoj.
Uprava Grupacije poziva dijasporu, koji su zainteresirani za otvaranje objekata na na bazi fransizing poslovanja, da se obrate za više informacija na nas info mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., putem kojeg možete dobiti i sve ostale informacije o grupaciji i zaposlenju unutar iste.

 • alkus.jpg
 • bbk.jpg
 • citrin.jpg
 • click.jpg
 • dezevice.jpg
 • logofb.png
 • milfas.jpg
 • milicevic.jpg
 • mis.jpg
 • nevra.jpg
 • pd_bitovnja.jpg
 • stilomatic.jpg

Kontakt