kresevoinfologo2016

Akcija čišćenja "Let's do it" i učesnik u lakiranim cipelicama

ciscenje2014U subotu 26.4.2014. g u Kreševu je pod vodstvom mlade Monike Čalage organiziran treći Let's do it - Očistimo zemlju za jedan dan. Obzirom na loše vremenske uvjete okupilo se manje volontera nego u akcijama prethodnih godina. Tridesetak najupornijih u 10:00 uputilo se prema jednoj od najljepših pritoka Kreševčice - Dragušnici. Za nešto manje od tri sata rada, koliko je vrijeme dopuštalo, prikupljeno je oko 40 vreća smeća i određena količina krupnog otpada (kreveti, kamionske gume itd.).
Čišćenju se pridržio i sam načelnik općine Kreševo g. Radoje Vidović te najmlađim pokazao izvrstan primjer kako o treba raditi. Njemu i ostalim volonterima veliko hvala u ime organizacije Let's do it.
lakiranecipeliceTužna strana koja nažalost ne može zaobići gotovo niti jednu akciju je učešće Osnovne škole Kreševo. O čemu se radi? Na hvale vrijednom sastanku koji je organizirao sam načelnik općine 10.4. ove godine (izvještaj na kresevo.ba) ravnatelj osnovne škole prozvan je od strane jednog od dosadašnjih organizatora Let's do it-a, Ivana Stanića. Razlog upućene kritike je taj što škole ne učestvuju u ovoj ili sličnim akcijama. Gle čuda samo petnaestak dana kasnije na dan akcije priključuje nam se i gospodin ravnatelj. Mnogi bi na ovo rekli pohvalno, kritika primljena i uvažena. Uzmemo li u obzir da se dotični akciji pridružio u lakiranim cipelicama, krizmenim kako ih mi zovemo, malo će smanjiti ovaj utisak. Dodamo li tome i da je isti odmah po završetku akcije obavijestio urednika portala kresevo.ba da ovaj napiše članak, pazite sad,  "Osnovnoškolsci u akciji čišćenja Dragušnice" odaje malo bolju sliku o motivima i radu ovog prosvjetnog djelatnika. Naravno sve ovo nije tako sivo da njegovo ime nije podebljano u tekstu, da netom prije početka akcije riječima upućenim organizatorima "Malo vam je ovo djece" nije ismijavao organizaciju kojom se kasnije hvali. 
Uz sve ovo spomenimo još i da se u spornom tekstu nigdje ne spominje organizacija Let's do it koja svake godine osigura zavidnu medijsku kampanju i dio radnih sredstava i po kojoj je sama akcija i nosila ime. Nigdje se ne spominje ni ime mlade Monike koja je organizirala samu akciju, nigdje se ne spominje ni pomoć Komunalnog poduzeća koje je kao i do sada vršilo odvoz smeća, ne spominje se ni ime Josipa Miletića direktora Komunalnog poduzeća koji je također učestvovao u akciji. Mnogo toga se ne spominje, ali podebljano se spominje Drago Lalić jer on jedini tu bio da bi ga se spominjalo. 
Tvrdnju iz ovog članka "Zajedno sa mladim ekolozima u akciji su sudjelovali i njihovi nastavnici..." također ćemo demantirati, jer bio je samo nastavnik jedan g. Krešo Gabela.
Tužno i naivno ako se mislilo da kresevo.info neće odgovoriti.
Tridesetak volontera mahom članova kreševskih udruženja uz načelnika općine i direktora komunalnog učestvovalo je u ovogodišnjoj akciji Let's do it, to je stvarna, a kako to "vidi" kresevo.ba pročitajte u nastavku (u slučaju da sporni tekst bude uklonjen sa Službene stranice u cijelosti je prenesen na kresevo.info).
Nakon što su prije dvadesetak dana akciju čišćenja rječice Dragušnice organizirali Zavičajna udruga "Kreševski citrin", Udruga sportskih ribolovaca i Brdsko-biciklistički klub "Kreševo", sličnu akciju u subotu je inicirala i Osnovna škola "Dr. Boris Ćorić". 
Zajedno sa mladim ekolozima u akciji su sudjelovali i njihovi nastavnici, ravnatelj ŠkoleDragan Lalić te općinski načelnik Radoje Vidović. 
 
Tekst i fotografije: Ivan Stanić
 • alkus.jpg
 • bbk.jpg
 • citrin.jpg
 • click.jpg
 • dezevice.jpg
 • logofb.png
 • milfas.jpg
 • milicevic.jpg
 • mis.jpg
 • nevra.jpg
 • pd_bitovnja.jpg
 • stilomatic.jpg

Kontakt